Inför England – Italien

England mot Italien, Premier League mot Serie A. Två lag som bägge säkrade avancemanget i sista omgången ska nu göra upp om vilka som får möta Tyskland i den ena semifinalen. I det Italienska lägret kommer det att bli minst en ändring då försvararen Giorgio Chiellini skadade sig i sista gruppspelsmatchen mot Irland. Thiago Motta är ett frågetecken då han skadade sig på en träning under veckan. Spelarens dager såg ut till att vara räknade i detta mästerskap men nu känner Motta sig bättre och gick för fullt på Italiens träning igår. ”Jag känner mig redo och jag vill spela mot England, det är denna typen av matcher som varje spelare vi spela och om Prandelli vill skicka ut mig på planen så är jag redo”. Om Motta vilas så är den troliga ersättaren Riccardo Montolivo. Annars så är det glada toner hos Italien. På en träning nu i veckan så skojade Balotelli och Di natale med Cassano och allting verkar frid och fröjd.

Hos motståndarna så råder det liknande toner. Englands landslag är fyllda med självförtroende då Rooney äntligen är tillbaka och han har redan hamnat i målprotokollet. På en presskonferens inför matchen fick Gerrard frågan om hur England ska stoppa Mario Balotelli, men att döma av svaret så verkar det inte som att Gerrard är så hemskt orolig, ” Balotelli är en riktigt duktig spelare som vi måste se upp med, men alla i laget känner honom väl då vi ofta möter honom i Premier League och vi vet hur vi ska hantera honom”. Manchester Uniteds gamla högerback och Englands nuvarande assisterande tränare Gary Neville vill dock att man hanterar honom varsamt. ”Vi kan inte gå in i matchen och lägga för mycket fokus på att få Balotelli ur balans, då kommer vi inte att vinna matchen. De dagar då man kunde trampa spelare lite på tårna och dra i tröjan när domaren inte såg är förbi. Gör du sånt nu så blir du avstängd i efterhand. Vi har spelat tillräckligt många mästerskap där vi har fått spelare utvisade, men det ska inte hända nu. Vi har ett bra lag som kämpar för varandra och vi har absolut kapacitet att gå hela vägen”.

Inför denna matchen är det även hela fjorton spelare som riskerar att missa en eventuell semifinal. De spelarna är följande: England: Steven Gerrard, Ashley Cole, Ashley Young, James Milner och Alex Oxlade-Chamberlain. Italien: Mario Balotelli, Federico Balzaretti, Leonardo Bonucci, Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, Daniele De Rossi, Christian Maggio, Riccardo Montolivo och Thiago Motta. Värt att notera är att de gula korten nollställs efter kvartsfinalerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *