Inför: Frankrike-England

Om mindre än sex timmar kommer Donbas Arena i Donetsk att koka över. Två stornationer äntrar arenan. Två nationer som har höga förväntningar att ta sig vidare från Grupp D. På pappret två nationer som tämligen enkelt bör göra det, men att prestera på planen är en helt annan värld.

England med en ny förbundskapten i Roy Hodgson som tog över ett par veckor innan EM har inte fått en kanonstart på jobbet. Han saknar inte bara avstängde Wayne Rooney, saknas gör även spelare som Frank Lampard och Gareth Barry. Trots detta så har han en bra trupp att till sitt förfogande. Det finns Joe Hart, en av världens bästa målvakter, längst bak. En tämligen säker och trygg post för engelsmännen.
På försvarssidan finns det spelare som Glen Johnson, John Terry och Leighton Baines. Så försvaret råder det inga tvivel om att där finns det rutin och bra spelare. Så defensivt ser det bra ut för England.

Offensiven då? Ja, där är det något sämre tycker jag. Visst, man har spelare som Gerrard, Downing, Young och Defoe. Och Rooney i sista gruppspelsmatchen. Men jag är tämligen säker på att Rooney kommer saknas mot Frankrike ikväll. Han är svår att ersätta, och där kommer Carroll få bära ett tungt ansvar. Det känns som att det blir Carroll som kommer få starta i kväll.

Frankrikes förbundskapten Laurent Blanc har inte samma huvudbry som Hodgson när det gäller offensiven. Här finns det spelare som Benzema, Ribery, Nasri och Giroud. Även här finns det en namnkunnig trupp. Frågan är dock hur sammanhållningen är. Är den på topp eller är det återigen interna stridigheter.. Låt oss hoppas på en bra stämning. För ett Frankrike i form kan vinna över allt motstånd. Blanc har en bra mälvakt i Hugo Lloris, står till vardags i Lyon. I försvaret finns det spelare som till vardags spelar i Premier League. Dom jag tänker på här är Evra, Clichy och Koscielny. Krydda det med Valencias Ramy och Lilles Debuchy så har du kokat ihop ett bra försvar.

På mittfältet kan man se Newcastles Cabaye, Rennes M´vila, Nasri och Malouda från City respektive Chelsea. Det mittfältet kan spela sig ur samtliga försvar i sina bästa stunder. Det blir något att bita i för samtliga lag i Grupp D.

Hur går det då? Svårtippat tycker jag. Det är en premiärmatch och med vetskapen att det kan går hur som helst så är det nästintill omöjligt att tippa denna utgången. Även om hjärtat slår lite för England, så tror jag att om harmonin stämmer i det franska landslaget så blir det en fransk seger. Det är kanske fegt att tippa ett oavgjort, men det får bli mitt utgångstips. Men lite lutar det åt en fransk seger, Benzema matchvinnare säger jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *