Inför: Grekland – Ryssland

Idag avgörs grupp A och Ryssland har den bekvämaste positionen. Då de enbart behöver ett kryss eller i bästa fall en vinst för att säkra avancemang. Grekland måste vinna för att ha en chans att gå vidare vilket kan vara bra då de inte har något att förlora. Att Ryssland kommer gå för fullt för en gruppseger är nog troligt då de får möta tvåan i grupp b.

Ryssarna är för övrigt fulla av revanschlystnad efter 1-1 matchen mot Polen. De ryska spelarna såg ganska slitna ut efter cirka 60minuter spelade så att någon viktig spelare vilas är inte en omöjlighet. Ryssland vann ju även sin premiär väldigt övertygande mot Tjeckien med hela 4-1 och det ryska laget har överlag sett väldigt starka ut under denna turnering.

Grekerna då, de har haft en ganska svår väg fram mot sista gruppspelsmatchen och har bara fått med sig en poäng, har faktiskt gjort tre mål även fast de inte är ett utav de mer målfarligare landslagen i denna turnering. Inför kvällens match kommer grekerna troligtvis gå in och göra allt för att vinna och på så sätt kunna kvalificera sig för slutspel, för där vet vi att grekerna kan överraska.

I skrivande stund ser startelvorna ut såhär,

Ryssland: Malafeev – Anykuov, Berezutski, Ignaschevich, Zhirkov – Denisov, Shirokov, Semshov – Dzagoev, Kerzhakov, Arshavin

Grekland: Sifakis – Torosidis, Papastathopoulos, Papadopoulus, Tzavellas – Maniatis, Katsouranis, Karagounis – Salpigidis, Gekas, Samaras

Båda lagen ställer upp med en 4-3-3 uppställning och jag tror det kommer bli en fantastiskt underhållande match!

// Anton Ericsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *