Inför hatmötet: Millwall – West Ham

Det var över två år sedan sist. Idag, klockan 13.30, är det dags igen. Nynedflyttade West Ham ska ta sig till The Den för att försöka besegra sina stora rivaler, Millwall. Historian om lagen känner de flesta till. Huliganbråk är mer regel än undantag, och för de yngre supportrarna så speglar filmer såsom Hooligans läget ganska bra.

Tråkigt nog handlar dessa möten oftast om händelserna utanför planen. Senast lagen möttes – då West Ham för övrigt slog ut Millwall från Carling Cup på tilläggstid – stormades planen, över 60 personer arresterades, och en blev knivhuggen. Trots att det låter hemskt, så är det långt ifrån det värsta som hänt i samband med matcherna. På 60-70-talet var rivaliteten som värst, men att gå in på allt som hänt skulle förmodligen ta längre tid än vad det skulle ta för ett svenskt lag att vinna Champions League.

Om vi istället ignorerar tråkigheterna, och fokuserar oss på matchen istället, så blir det plötsligt mer intressant. Millwall kommer från en storförlust mot Birmingham, och har inte gjort ett enda mål de senaste tre ligamatcherna. Formen är alltså ett stort minus. Det är inte mycket som talar för Millwall, förutom att matchen spelas på hemmaplan.

I West Ham ser läget betydligt bättre ut. Laget har gjort mer än dubbelt så många mål som Millwall, har mer än dubbelt så många poäng, och har hittills full pott på bortaplan. Det ser ut att bli en snabb återkomst till Premier League för Hammers. Viktiga Scott Parker har som bekant lämnat laget, men ersättaren Kevin Nolan är inte mycket sämre. Det är svårt att bortse från att truppen faktiskt håller bra Premier League-klass, och är bättre än Millwall.

Tyvärr verkar inte matchen visas på svensk TV, men det går alltid att komma förbi. Istället för att sväva ut textmässigt så rekommenderar jag alla att se matchen! Det lär med största sannolikhet bli välspenderade 90 minuter. Mitt tips inför matchen? 1-3, och stora slagsmål utanför arenan efter matchen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *