Inför Juventus-Roma – The last battle?

The last battle? Foto: Getty Images

Imorgon kväll klockan 20:45 väntas det stormatch på Juventus Stadium. Ligafemman Roma kommer på finbesök till Turin i en match som väntas bli Del Pieros och Tottis sista match mot varandra. Två spelare som betytt otroligt mycket för den italienska fotbollen och gjort ovärderliga avtryck i Juventus respektive Roma. Det är två legender, två ikoner, två capitani, två bandieri, två campioni del mondo, två idoler, två gudar som imorgon ställs mot varandra i ett sista slag. Förutom dessa storspelares sista slag mot varandra så ska även en viktig match utspelas i kampen om scudetton respektive en Champions League-plats. Fotbollsoraklets och Italienredaktionens Juventusfan, Peter Josef Jaboo, respektive Romafan, Julia Åberg, svarar här på lite frågor inför omgångens stormatch.

 

Inför Juventus-Roma med Peter Josef Jaboo:

– Hur kommer det sig att Juventus ännu inte förlorat någon match i årets upplag av Serie A?
Jag tror att det har väldigt mycket med Conte att göra, hans mentalitet och taktiker. Dessutom så lyckades han återuppliva Juventus vinnaranda. Det har väldigt mycket med spelarna att göra dessutom, Pirlos briljans och erfarenhet i mittfältet, där vi haft stora problem med föregående år. Dessutom så har han fixat till problemen med våra yttermittfältare och våra ytterbackar. Vi har nu ett väldigt stabilt anfall och vårt försvar som statistiken håller med om är bäst i Italien.

– Hur ska Juventus slå Roma?
Med vårt egna spel. Juventus kommer troligen sätta väldigt hög press i början av matchen och förhoppningsvis så behöver Juventus inte 20 skott på mål innan ett går in. Skämt åsido så kommer Juventus försöka dominera mittfältet så mycket så möjligt så att pressen ligger väldigt högt och man hinner bygga upp ett anfall.

– Hur tror du Juventus ställer upp laget?
Tror nog att Conte kommer börja med en 4-4-2 uppställning med Vucinic, Matri på toppen och Vidal, Marchisio, Pirlo, Pepe i mitten med antagligen De Ceglie eller Caceres, Chellini, Barzagli/ Bonucci och Lichsteiner i försvaret och såklart Buffon i mål.

– Vem blir nyckelspelaren i Juventus respektive Roma?
De blir troligen Pirlo eller Marchisio. I Roma så tror jag de blir målvakten Stekelenburg. Han kommer få en väldigt tuff kväll.

– Juventus leder för tillfället Serie A, håller man hela vägen ut?
Jag hoppas verkligen det, men är faktiskt lite osäker om jag ska vara ärlig, om Juventus får igång ett högre producerande anfall så ja, annars tror jag inte det. Milan har precis det Juventus saknar just nu, ett hög producerande anfall.

– Hur slutar matchen på söndag?
Juventus vinner med 3-1.

 

Inför Juventus-Roma med Julia Åberg:

– Roma har haft en väldigt tuff säsong, tror du dom kan ta en CL-plats? Eller ens en Europa League-plats?
Champions League-platsen blir otroligt svår att nå och för att nå den måste Roma prestera på maximal toppnivå under resterande matcher. Det är absolut ingen omöjlighet för det är bara fyra poäng upp till tredjeplatsen men jag tror det blir för svårt tyvärr. Europa League-plats tror jag dock att vi grejar, det SKA vi fixa.

– Vilken eller vilka spelare kommer enligt dig att skina eller sjunka i Juventus matchen?
Oj, svår fråga då alla spelare i Roma blandar och ger i match efter match. Ena dagen spelar vissa som om det vore Champions League-final för att i matchen efter spela som om det vore Allsvenskan. Försvaret kommer få det tufft och jag är mest orolig för att Kjaer vaknar på fel sida som han gjort flera gånger under säsongen redan. Jag är rädd att han kan bli ”det svarta fåret” för Roma. Jag hoppas givetvis att alla spelare skiner imorgon men jag sätter stor tilltro till De Rossi. Han kommer ha en stor och viktig uppgift framför sig på mittfältet och jag hoppas att han spelar så bra som vi vet att han kan.

– Om Totti spelar, hur stort avtryck kommer han ha på matchen?
Totti gjorde en fantastisk match senast mot Udinese och jag hoppas att den formen håller i sig för i sådan fall kan han komma att göra ett stort avtryck på matchen. Med tanke på att Totti missade en straff i förra mötet på Olimpico så hoppas jag att han är sugen på stor revansch!

– Juventus är obesegrade denna säsong i ligan, tror du Roma har vad som krävs för att ta Juventus oskuld?
Ja det tror jag absolut att Roma har. Men frågan är om Roma är på det ”humöret” imorgon. Spelar Roma som senast mot Udinese så kan vi verkligen bjuda upp till match. Det kommer krävas mycket från spelarna men jag hoppas de gör allt för att vinna. Det finns inget att förlora och ska vi vinna någon match så är det denna!

– Vad tror du matchen kommer sluta?
Hjärnan säger (tyvärr) Juventus men hjärtat säger alltid Roma så därför säger jag 1-1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *