Inför kvartsfinalerna i Champions Leauge

Ikväll börjar kvartsfinal omgången i Champions Leauge. Då möter Real Madrid överraskningen Apeol och Chelsea måste vinna ikväll för att rädda sin säsong. Imorgon kväll möts Barcelona och Ac Milan, Bayern Munchen spelar mot Olympic Marseille.

Real Madrid vs Apeol

Real Madrid fick på pappret det lättaste motståndet i kvartsfinalerna i Champions Leauge. Madrid laget har under de två senaste veckorna haft problem, man tappade poäng mot på pappret enkla Villareal som ligger näst sist i tabellen i la liga och fick förra onsdagen endast med sig ett poäng mot Malaga. I lördags gick det desto bättre med en relativt enkel 5-1 vinst. Frågan är vad som hände. Det var inte bara att de inte gjorde mål, utan spelmässigt var de riktigt dåliga båda matcherna. Men i lördags var allt tillbaka till det normala. Real Madrid kommer till start utan Xabi Alonso som är avstängd. Det har under de senaste dagarna varit prat om att Esteban Granero kommer att ersätta honom som defensiv mittfältare. Utöver det saknas Lass, Di Maria, Callejón och Carvalho på grund av skada. På förhand pratades det om en möjlig comeback av Di Maria i denna match men det ser ut som att han har fortsatta skadeproblem.

Apeol är årets stora överraskning. Första året de är med i turneringen och de är i kvartsfinal. Många lag underskattade nog laget från Cypern och det straffade sig. På förhand pratar man redan om semifinalen mellan Real Madrid och tyska Bayern Munchen, men då gäller det för Real Madrid att inte underskatta sina motståndare i kvarten.

Benfica-Chelsea

I kvällens andra match står en hel säsong på spel för Chelsea. Efter en säsong kantad av problem både på och utanför plan måste Chelsea ta sig förbi Portugisiska Benfica. Man lyckades ta sig vidare till kvarten med nöd och näppe efter förlängning mot Napoli. Sedan tränaren Villas-boas lämnade har Chelsea samlat ihop sig och börjat bli bättre. I veckan som gick gav Torres indikationer på att den långa måltorkan kan vara slut när han gjorde två mål. Det här är en öppen match, det kan gå hur som helst. Men oavsett vilket av lagen som går vidare tror jag att det tar stopp i semifinalen. Barcelona eller Milan står för motståndet och det kommer att bli en storlek för stor oavsett vilket av lagen de möter.

Ac Milan-Barcelona

Imorgon väntar omgångens stormatch mellan Barcelona och Ac Milan. Återigen ställs Zlatan mot sitt gamla lag. Zlatan i topp form, Messi som slår rekord efter rekord bådar inför ett riktigt hett möte lagen emellan. Inför matchen har mycket handlat om Zlatan och hans möte med Pep. Jag tror dock att Barcelona drar det längsta stråt och tar sig till semifinalen efter returmötet på Camp Neu. Att möta Barcelona på deras mark är svårt och att komma ut med en seger är ännu svårare. Positivt besked för det Katalanska laget är att Ibrahim Afellay som inte spelat sedan den 23 september förra året är åter med i laget och kan göra comeback efter sin knäskada. Samtidigt kommer Ac Milan till matchen utan en av sina stora stjärnor, Thiago Silva.

Bayern Munchen-Olympic Marseille.

I den fjärde och sista kvartsfinalen möter Bayern Munchen franska Olympic Marseille. Bayern kommer utan några problem som helst ta sig till semifinalen mot antingen Real Madrid eller Apeol. Jag tror inte det franska laget har något att sätta emot när Schweinsteiger, Robben, Ríbery och Co anfaller.

Av: Sara Khatmi

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *