Inför lördagens matcher i la liga


Inför lördagens La liga matcher:

 

Real Sporting-Real Zaragoza

Omgångens bottenmatch mellan Real Sporting och Real Zaragoza handlar endast om en sak överlevnad och ett försök att resa sig från botten av tabellen. Jag tror att den här matchen blir tuff med mycket tuffa dueller men det slutar oavgjort.

 

Real Racing-Granada

I den här matchen handlar det mest om att undvika botten av tabellen. Granada ligger precis på gränsen till botten tre och måste med alla medel hålla sig därifrån. Real Racing ligger på en 18 plats med 6 poäng upp till Granda. De kommer att kämpa hårt för att minska den där luckan. Det här blir ytterligare en tuff match som handlar om överlevnad för båda lagen. Men jag tror att Granada är det lag som kommer att gå från matchen med tre poäng.

 

Osassuna-Real Madrid

Real Madrid kommer till start med självförtroendet på topp efter att i praktiken gått vidare till semifinal mot Bayern Munchen i Champions Leauge. Det verkar som den lilla formsvacka laget gick igenom förra veckan som kostade de 4 poäng i liga toppen är över. Real Madrid är tillbaka till sitt gamla jag. Vi får se om Di Maria kommer med i laget, han har enligt de bilder som kommit från träningarna varit med i veckans träningar. Real Madrid kommer dock att sakna Pepe i backlinjen då han är avstängd.

 

Osasuna har denna säsong varit överraskande bra och ligger på en sjätte plats i ligan just nu. De har lyckats vinna nyckelmatcher som den mot Bilbao för ett par veckor sen. I helgen fick de med sig en 2-0 seger borta mot Levante. Även om Osasuna till en början kan ge Real Madrid en match tror jag inte att de orkar stå emot Kaká, Cristiano Ronaldo, Özil och co i 90 minuter.

 

Málaga-Real Betis

Liga fyran Málaga har en chans att ta sig till en tredje plats. De möter Real Betis hemma och den här matchen bör inte vara några som helst problem för kust laget. Málaga har dock en ny målvakt Rubén, sedan den ordinära målvakten Willy Caballero skadat sig, plus att Manuel Pelegrini valt att ta med två ungdomsspelare Protillo och Recio.

 

Real Betis ligger på en femtonde plats och tittar man i tabellen är det inte många poäng som skiljer mitten lagen från botten och jag tror att de kommer att få kämpa hårt in i det sista för att inte åka ner ytterligare. Det räcker med en förlust och de kan vara det lag som ligger på gränsen till ned-flyttning.

 

Barcelona –Athletic Club

Barcelona kommer till denna hemma match efter noll-noll matchen mot Ac Milan och Athletic kommer med självförtroendet på topp efter den fortsatta succén i Europa Leauge. Det här blir nog kvällens mest intressanta match om Athletic kan ta med sig den form man haft ute i Europa till Camp Neu. I ligan har det hittills inte gått så bra, man ligger på en elfte plats just nu.

I Barcelona har man nu fått tillbaka Ibrahim Affelay i träning. Han följde med till Milano i veckan men fick inte spela, jag tror att han kommer att få göra sin comeback i denna match.

 

Av: Sara Khatmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *