Inför Manchester City – Napoli med Christian Lantz

 

Foto: Mj Who

Foto: Mj Who

Joacim och Christian, från England och Italienredaktionen, slog sig ihop och diskuterade hur kvällens möte med City och Napoli skulle sluta. Så här tyckte Christian:

1. Napoli gör likt Manchester City Champions League debut, hur långt kan de bära för nykomlingarna?

Napoli kan mycket väl ta sig vidare från denna grupp. Får man med sig poäng ikväll så är ju chansen ännu större. Ser Napoli och City som favoriter att ta hem denna grupp, men det kommer bli tajt. Bayern är absolut inget dåligt lag…

2. Napoli gjorde en riktigt bra säsong förra året och man har även fått behålla nyckelspelare, men har man en tillräckligt bred trupp för att slåss både i Italien och i Europa?

Ja, helt klart. Framför allt i hemlandet där jag ser dem som favorit att ta hem scudetton. Men, CL-titeln får nog vänta ett tag.

3. Cavani får väll ses som den absolut viktigaste spelaren i Napoli, klarar sig laget utan honom?

Svårt att säga. Det är ju uppenbart att Cavani är en utav världens bättre spelare, men samtidigt ska man inte glömma att Napoli har ett brett anfall, med lirare som Lavezzi, Pandev, Mascara och Lucarelli.
Så nog hade man överlevt att vara utan honom, men inte mot ett lag som City.

4. Napoli åker till Manchester med en tuff uppgift framför sig, kan man klara av att plocka poäng mot City?

Walter Mazzarri är en klok man. Mycket klok. Han kan mycket väl komma underfun med något som sätter griller i huvudet på Cityspelarna. Så att Napoli reser hem till Italien med poäng ser jag som fullt möjligt. City är ju dock storfavoriter till att ta hem matchen.

5. Tror du vi får se några överraskningar i startelvan ikväll?

Nej. Det är en alldeles för viktig match för det. Har startelvan i stort sett klar i huvudet, dock med ett frågetecken. Och det är vem som ska spela vänsterback, där valet står mellan Aronica och den unge Fernandez.

6. Och till sist, hur slutar matchen?

Tyvärr tror jag City vinner med 2-0. Dzeko och Agureo står för varsitt mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *