Inför Manchester City – Napoli med Joacim Claesson

Joacim och Christian, från England och Italienredaktionen, slog sig ihop och diskuterade hur kvällens möte med City och Napoli skulle sluta. Så här tyckte Joacim.

1. Hur ska Napoli lyckas slå ett Man City som kostar x antal miljoner?

Manchester City må ha startat ligan riktigt bra men har hittills inte ställts mot något tufft motstånd. Visst man har mött Tottenham borta men de har inte alls börjat bra. Så hittills har deras försvar fått gå ganska otestade. Så att ställa frågor till deras försvar är en början. Sen måste man han koll på citys extremt bra anfall som springer över hela planen. City spelar mycket ute på kanten, så Hamsik kommer att få ett viktigt uppdrag där inne på det centrala mittfältet.
2. City har flera stjärnor, men tror du att det kommer finnas någon överraskning i kvällens startelva?

Jag tror Mancini ställer upp med en ganska väntad startelva, den har ju lyckats hittills så det är nog bara till att köra på ett vinnande koncept.
3. Vem/vad är nyckeln till framgång i City?

Ser man till tidigare Premier League vinnare de senaste åren så har kontinuitet varit ett vinnande koncept. Både Chelsea och Manchester United har haft en stomme i laget och sedan byggt runt den. City har just nu inte mycket till ryggrad då många spelare är nya och någon alltid säljs i varje transferfönster. Så om man bara kan få behålla sina spelare och sluta värva in så mycket nytt så kan man bli riktigt vassa.
4. Man City har startat oerhört bra. Hur långt kan man nå en seger i både ligan och Champions League? Vad krävs i så fall?

Jag tror inte att de varken blir vinst i ligan eller i Champions League då de aldrig varit ute i Champions League och spelat, så de vet kanske inte riktigt hur de ska matcha truppen. Ska alla nyckel spelare spela hela tiden? Ska vissa vilas? När? Det är lite för tidigt, allt har gått lite väl bra känns det som. Man kommer nog att utmana i bägge tävlingar men i slutändan så har de för lite rutin och vetenskap om det hela. Ge det några år.
5. Vilka spelare måste Napoli få stopp på?

Självklart deras trio där uppe med Silva, Agüero, och vem de nu blir mellan Tevez och Dzeko. Där har Napoli de farligaste spelarna i City. Får Napoli inte kontroll på dessa lirare så blir det en lång svettig kväll. Nasri får inte glömmas heller.
6. Tror du att City kan mäta sig med dem stora lagen nu, eller har man fortfarande en bit kvar?

Som jag sa innan så tror jag att man kommer att utmana i allt man ställer upp i men man saknar rutin från att gå långt i tävlingar. Visst, nu vann man FA-cupen förra säsongen men mer rutin krävs. Ge de 3-4 förutsatt att de behåller de nyckelspelare de har nu så kommer de att bli riktigt farliga.
7. Alla vet att rivaliteten mellan United och City är något extra, och ett möte mellan dessa i ett slutspel vore hur häftigt som helst. Tror du detta är möjligt, kan City klara sig vidare från den tuffa grupp dem hamnat i?

Ja ett möte dem emellan hade varit en riktigt häftig grej. Men jag vet dock inte om City kan komma så långt, för då måste de komma till minst kvartsfinal då lag från samma land inte kan lottas mot varandra i åttondelsfinalerna. Men att komma vidare ifrån gruppen kan de göra, men det är en otroligt tuff grupp. Den som känns mest öppen på förhand då alla lag kan gå vidare. Jag tror city och bayern går vidare.
8. Hur slutar matchen?

Jag tror City vinner, man har visat styrka hemma i ligan och de fortsätter man nog med. Plus att jag har spikat dem på topptipset så annat vore inte så bra 😉 2-1 blir det.

City of Manchester Stadium Foto: S Parish

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *