Inför: Manchester City – Sporting Lissabon

Första mötet mellan dessa två lag slutade med en 1-0 seger för Sporting Lissabon som dem ska försöka försvara mot Manchester City som kommer lite överraskande från en förlust i ligan mot Swansea som lyckades vinna med 1-0.

Men nu är det hemmaplan för Manchester City som har ett mycket imponerande facit på Etihad Stadium. Så trots sin hemmavinst över Manchester City så har Sporting Lissabon en mycket svår uppgift mot ett lag fyllt med världsstjärnor. Men Sporting Lissabon har lyckats vinna mot dem förut så möjligheterna till avancemang finns där helt klart.

En faktor som kan komma att vara till Sporting Lissabons fördel är att Manchester City har som sitt huvudsakliga mål att vinna ligan och kommer därför kanske inte ställa upp med den absolut bästa startelvan. Men dem har en stor trupp med spelare av högsta kvalité så trots att Mancini skulle vila några nyckelspelare så kommer han kunna mönstra en mycket bra startelva.

Som jag har sett Manchester City spela framförallt på sin hemmaplan så tror jag att Sporting Lissabon måste ha en defensivt uppställd startelva men när väl tillfällen för offensiven kommer så måste dem kunna komma med mycket folk och försöka satsa på snabba omställningar när lägena finns.

Jag tror på en match där Manchester City kommer ha det största bollinnehavet och kontrollera matchen men där Sporting Lissabon kommer kunna sticka upp med ett par farliga anfall och testa Hart i Manchester City målet.

Trots att Manchester City har gått ut med i media att dem först och främst satsar på att vinna ligan så tror jag att ett avancemang kan betyda en hel del med tanke på hur mycket pengar klubben har spendera de senaste åren på spelare. Så även om klubben är fast besluten på att vinna ligan så borde en klubb som Manchester City komma långt i Europa League. Manchester United är laget som slåss med Manchester City om ligatiteln och det är en kamp som är fruktansvärt jämn och som troligtvis kommer avgöras när lagen möter varandra senare under säsongen men Manchester City har långt ifrån säkrat ligatiteln och därför tror jag att betydelsen av ett avancemang för klubben betyder mer än vad många andra tror.

Sporting Lissabon har inför den här matchen en lite mer bekväm situation med tanke på att laget inte har de förväntningar på sig att inom någon säsong kunna slåss med de allra största klubbarna i Europa. Jag tror inte att avancemang för Sporting Lissabon har lika stor betydelse som för Manchester City men att laget kommer göra allt dem kan för att gå vidare.

Jag tror på en mycket underhållande match och jag hoppas och tror att så många som möjligt kommer ha möjlighet att kunna se den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *