Inför Manchester United – Fulham

Fulham åker till Old Trafford på måndag med vetskapen om att de endast plockat 11 poäng av 42 möjliga på resande fot denna säsong, ett tämligen dåligt facit för en klubb som Fulham och det kommer förmodligen inte att bättra på det facit imorgon. Manchester United kommer till detta möte med största möjliga självförtroende och motivation. Efter att bara tappat poäng i en match av de nio senaste (3-3 borta mot Chelsea) ser United hur starka som helst ut och den röda maskinen ångar på som bara den i jakten på den tjugonde ligatiteln. Eftersom att City bara fick med sig en poäng borta mot Stoke igår så kan United i form av vinst skaffa sig ett försprång på tre poäng när endast 8 omgångar återstår.

På skadefronten är det fortsatt stora namn som missar denna match för United. Vidic, Owen, Anderson och Fletcher är fortsatt skadade på längre tid och Nani kommer inte att hinna bli spelklar. Däremot får United tillbaka Phil Jones efter förkylning och Chris Smalling kommer att använda ett ansiktsskydd och kan även han spela. Med så många skadade så finns det en viss chans att den lovande talangen Paul Pogba kommer att användas. Pogba som fått lite speltid i a-laget denna säsong är just nu under kontraktsförhandlingar och Sir alex har sagt att han vill göra allt för att behålla den franska mittfältaren. Fulham kommer till spel utan Sidwell, Etheridge, Sa och Grygera. Men man har fått in en joker vid namn Pavel Pogrebnyak, den 28 åriga ryssen har stått för flera kanoninsatser och har fått många Fulhamsuppotrar att glömma Bobby Zamora. Med 5 mål på lika många matcher är detta en spelare som United måste få stopp på om de ska vinna.

Senaste de båda lagen möttes var under julen och då vann United med klara 5-0, målskyttar den gången var Welbeck, Nani, Giggs, Rooney och Berbatov. Men imorgon kommer det nog inte att bli ett liknande resultat, ett United med otroligt mycket press på sig att vinna kommer förmodligen inte att chansa någonting i defensiven och kanske satsa lite på kontringar i början. Skulle man dock få in två mål i första så kan det med stor sannolikhet springa iväg.

Med detta sagt så vet jag iallafall att jag ser fram emot denna match enormt, vad säger ni? Hur slutar det, blir de vinst för United och ett litet ryck i tabellen eller kan Fulham chocka alla och få med sig några poäng hem till London?

Park i action mot fulham. Foto av Magnus D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *