Inför Milan-Arsenal med Hannes Krantz

Fotbollsoraklet tar tempen inför det superheta mötet mellan Milan-Arsenal. En gigantisk fight mellan två av Europas bästa lag ska avgöras. Fotbollsoraklets Arsenal-supporter Hannes Krantz svarar på frågor inför matchen.

1. Arsenal har gått gått ganska trögt under hela säsongen. Hur ska man göra för att få hål på Milan?

Arsenal behöver hitta sitt egna spel som man är ruskigt duktiga på. Det snackas mycket om ett ”Mini-Barcelona” när man pratar om Arsenals spel. Korta passningar är ett signum och det behöver Arsenal lyckas med för att prestera mot Milan. Om man inte lyckas med det riskerar man att tappa mycket då även Milan är duktiga på passningsspelet. Det är även svårt att inte nämna Van Persie just nu, han behöver prestera på topp även mot Milan.

2. Van Persie har varit Arsenals bästa spelare enligt många. Tror du han kan fortsätta hålla uppe formen?

Van Persie har under tidigare säsonger haft mycket skadeproblem och det har stört både Arsenal och han själv. Denna säsongen har han klarat undan sig skador och alla kan ju se hur det har gått. 28 mål talar sitt tydliga språk. Om han får gå skadefri under resten av säsongen så är det givetvis fantastiskt för Arsenal men även för Van Persie som verkligen är en notorisk målskytt.

3. Henry har gett ny energi till Arsenal. Hur mycket betyder det nu när det är dags för Champions League?

”The return of the king” har prytt en del tidningsomslag under den senaste månaden. Henry har verkligen visat att han kan än. Målet mot Leeds var kanske inte det vackraste men ack så viktigt det var för Arsenal och dess supportrar. Det känns som om laget har höjt sig sedan han kom tillbaka och en sådan spelartyp behövs. Han kommer kanske inte starta mot Milan men hans rutin och erfarenhet kan betyda mycket i en sådan här match.

4. Om han, Henry, får spela så betyder det förmodligen att det är hans sista match i Arsenal-tröjan. Hur mycket betyder Henry för Arsenal? Vad kan han tillföra i en så pass viktig match mot Milan?

Han har under sin återkomst till Arsenal visat hur mycket han betyder. Han är och kommer kanske alltid vara den största som burit en Arsenaltröja. Hans 229 mål säger en del och jag tror att Milan får passa sig om han nu startar eller om han byts in. Troligtvis blir det ett inhopp i sista matchen för den här gången.

5. Många säger att Zlatan är ur form. Men han kan explodera. Hur ska Arsenal hantera Zlatan?

Zlatan är alltid Zlatan och han har under säsongen visat att han är absolut världsklass. 15 mål i Serie A visar hur viktig han är för Milan och deras spel. Det senaste handlar dock mest om hans lavett på Aronica men man ska aldrig underskatta Zlatan. Arsenal behöver visa upp en världsklassdefensiv, Vermaelen och co får med andra ord jobba hårt om de ska kunna hantera svensken. Senast han mötte Arsenal gjorde han ju två mål..

6. Enligt många är defensiven Arsenals svaghet. Håller du med om det?

Det kan jag hålla med om faktiskt. Under säsongen har man knappt haft en enda ordinarie ytterback. Sagna har varit borta i ett halvår med ett brutet ben. Han är dock tillbaka nu och det är väldigt viktigt. På vänsterbacken ser det dock tunnare ut. Gibbs är visserligen tillbaka efter skada men han håller inte riktigt i de här stora matcherna. Coquelin har gjort det bra på ytterbacksplatsen och Wenger kanske startar med den jokern? Mertesacker drog i helgen på sig en skada som håller den reslige backen borta från plan i ca en månad. Backlinjen ser nog ut såhär mot Milan: Sagna – Koscielny – Vermaelen – Coquelin.

7. Vad är det viktigaste att fungera mot Milan?

Som vanligt är defensiven väldigt, väldigt viktig för att man ska plocka med sig något positivt från San Siro men även mittfältet är nyckeln i den här matchen. Song måste prestera på topp och förhoppningsvis kan Ramsey ta med sig något från sitt inhopp mot Sunderland där han gjorde mål. Arteta är självklart nyckeln på mitten och den rutinerade mittfältaren har varit riktigt bra för Arsenal sen han anslöt från Everton. Vi får inte glömma kanterna heller, Chamberlain och Walcott ser ut att starta och mot Milans kanske svagaste punkter (ytterbackarna) behöver de göra en riktigt bra match.

8. Hur slutar dubbelmötet? Vilka vinner första respektive andra matchen? Vilka går vidare?

Det här är svårt att förutspå. Mycket hänger på hur Arsenal sköter sig på San Siro för hemma på Emirates är det svårt att vinna. Jag är evig optiminst och tror 1-1 på San Siro och en stabil vinst på hemmaplan med 1-0. Med andra ord tror jag Arsenal tar sig vidare men det är bara för att hjärtat säger så. Hjärnan säger avancemang för Milan..

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *