Inför Napoli – Chelsea med Jonael Makaveli

Jonael Makaveli från England-redaktionen och Henric Holmberg  från Italien-redaktionen har ställt fem frågor vardera till varandra inför den laddade matchen mellan Napoli och Chelsea på San Paolo i Champions League-åttondelsfinalen. Här svarar Jonael på Henrics frågor, motsvarande artikel finns på sidan.

1. Chelsea gör sin nionde raka säsong i Champions League-slutspel. Men de har bara vunnit en match mot italienskt motstånd, då mot Lazio (4-0) i gruppspelet 2003/04. I övrigt har de tre kryss och tre förluster. Tror du det sitter i huvudet på spelarna när de kliver ut till matchen imorgon?

Nej, det tror jag inte. Chelsea har visat sig starkt oavsett motstånd. Kanske inte på senare tid då, men då har du glömt segern mot Juventus 08/09. Jag tror att det enda som sitter i huvudet på spelarna är att vara fokuserade och försöka få till en så klockren försvarsinsats som möjligt.

2. Chelsea har nu fyra raka matcher utan vinst, senast fick de bara 1-1 mot Birmingham i FA-cupen. Fansen sjöng då efter José Mourinho i slutminuterna. Hur illa ute är egentligen Villas-Boas nu, kan ett uttåg i CL innebära slutet för honom?

Där har jag lite blandade tankar. Jag tror absolut att det är ett alternativ, men så nämner Villas-Boas hela tiden att Roman har sådant förtroende för honom. Jag tror nog att han får vara med och bygga upp sitt lag en säsong till. Det farligaste vore att missa CL till nästa säsong, vore ödesdigert för en klubb som Chelsea.

3. Ashley Cole (vad) och John Terry (knä) är båda tveksamma till spel inför matchen. Hur kommer det påverka Chelseas försvar om de inte spelar? Vad kan de tillföra OM de får chansen?

Terry är Terry. En fullständigt briljant, dominerande captain fantastic på planen. Chelseas förvaraspel är virrigt om inte Terry spelar. Det är dock bekräftat från Chelseas sida att han spelar. Med det lär han tillföra en massa rutin, vilja, lugn i försvaret och ett fantastiskt ledarskap. Ashley Cole har sett sämre och sämre ut för varje match som går. Skulle inte vara en katastrof om t.ex. Bosingwa spelade på vänster backen. Han är ju bättre på alla positioner utom sin egen position på högerbacken.

4. Chelsea tog sig vidare från en grupp bestående av Bayer Leverkusen, Valencia och Genk. De vann alla hemmamatcher men utanför Stamford Bridge fick de bara med sig två poäng. Har de lärt sig en läxa nu eller kommer de köra på med samma spel?

Chelseas två bästa insatser i år är matcherna mot Valencia och City. Jag tror att man går in på samma sätt till denna match. Ett defensivt lag som alltid ligger rätt i position. Krävs att spela så då Napoli har den ökända trion på topp.

5. Slutligen undrar jag; Hur slutar matchen och vilka går vidare till kvartsfinal?

Det svåraste av allt återstår, att tippa. Jag har sett det så, finns tre troliga scenarior. Vinner Napoli så är det skåpsäkert, 3-0? Vid oavgjort blir det 1-1 och vid Chelseavinst 0-1 eller 1-2. Helt omöjligt att välja dock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *