Inför Newcastle-Aston Villa: Demba x2 är tillgängliga

14:30 så kommer domaren Mark Halsey blåsa igång en spännande match där hemmalaget Newcastle kommer ställas mot Aston Villa.

Tabellsexan Newcastle har haft en väldigt fin och otippad form nästintill säsongen igenom. Innan dagens match har man, under de sex senaste omgångarna, plockat tolv på utav arton möjliga. Senaste matchen var mot bottenlaget Blackburn och där blev man fullkomligt utspelade – men ändå lyckades man vinna över Martin Olsson och co. med 2-0. Ett självmål och ett väl placerat skott från Obertan var det som passerade Paul Robinson i Blackburns mål denna gång. Utöver långtidsskadade Steven Taylor och Sylvain Marveaux, så saknar The Toons avstängde Yohan Cabaye och Cheik Tiote som fortfarande är kvar i Afrikanska mästerskapen med sitt Elfenbenskusten. Demba Ba och Pappis Demba Cisse är dock tillbaka och bildar säkerligen de två anfallsplatserna denna afton, om de är fit for fight vill säga.

Bortlaget, Aston Villa, som ligger på en stabil trettonde plats har under de sex senaste matcherna fått med sig åtta poäng och medparten av dem kommer från de tre senaste matcherna där man lyckades besegra Wolves och köra oavgjort mot Q.P.R och Everton. Aston Villa har den snabbe yttern Marc Albrighton och den stabila mittbacken James Collins skadade och därmed inte tillgängliga för spel denna omgång. En som dock är tillgänglig och troligtvis kommer starta är målvakten Shay Given som tidigare spelat i just Newcastle och han sade till avfc.co.uk att även om det skulle kännas konstigt att återvända till St.James, så måste man vara professionell.

– Man måste gå vidare i sitt liv och din karriär och det handlar om Aston Villa nu och vi går upp dit för att försöka få tre poäng och det är det viktiga.

Om ni inte är på matchen live, så går det lika bra att se den från TV-rutan och då ska ni bänka era huvud framför Viasat Fotboll 14:30. Förhoppningsvis blir det en underhållande tillställning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *