Inför omgång 5 av BL

 

Ja efter diverse landslagsmatcher för både U21 och de riktiga landslagen och därmed uppehåll så är då äntligen Bundesliga tillbaka och det är dags för femte omgången. En omgång som bjuder på riktigt intressanta möten, t. ex Schalke mot Wolfsburg på söndag, samt ett nordtyskt derby mellan Werder Bremen och Hamburg på lördag kvällen bland annat.

På fredag så drar Bundesliga igång igen efter landslagsuppehållet och det är dags för femte omgången. Det börjar med en match mellan bottenlaget Augsburg och topplaget bayer Leverkusen, något annat än en seger för Leverkusen skulle vara överraskande.

På lördag så har vi regerande mästaren Dortmund mot nykomlingen Hertha, det bör bli seger för Dortmund även om Barrios och Götze kommer saknas.

Bayern möter Freiburg, bör bli ganska enkel seger för Bayern.

Mainz05 mot Hoffenheim är en svårare match på förhand, Mainz05 började riktigt bra men har nu börjat gå lite sämre samtidigt som hoffenheim har kvalité nog att slå Mainz. Ett kryss känns inte som en omöjlighet.

Stuttgart- Hannover 96 är också det en riktigt svår match. Stuttgart började riktigt bra i år men sedan har det gått utför. Hannover96 har börjat bra, men frågan är hur mycket man påverkas av andre målvakten Markus Millers problem (enligt uppgift lider han av mental utmattning). Troligtvis påverkar det inte laget, men med tanke på att målvakten Robert Enke tog livet av sig för 2 år sedan så är det något som tas på stort allvar i Hannover.

Mönchengladbach tar emot Kaiserluthern, en match som Gladbach får gälla som favorit i. Enda frågetecknet är Reus som troligen missar matchen för skada.

På lördagkvällen  har vi också ett högintressant nordtyskt derby mellan Werder Bremen och Hamburg att se framemot. Werder Bremen har börjat mycket bra men har nu sålt sin försvarssjätte Per Mertesacker till Arsenal. Hur kommer det gå? Kommer man klara av att täppa till det ”hål” han lämnar efter sig?  Hamburgs tränare Oenning borde ägnat landslagsuppehållet åt att analysera vad som går fel för HSV och har han i sådana fall hittat lösningen?

På söndag så har vi först Köln mot Nürnberg, Köln är normalt sett ett starkt hemmalag och Podolski var riktigt bra i landskampen i veckan, så Köln får gälla som knapp favorit även om de inlett dåligt i år.

Den andra matchen på söndag är Schalke mot Wolfsburg. Det är ju en jätteintressant match då Wolfsburg ju har förre Schalke tränaren Felix Magath och spelarna i S04 har inte varit nådiga i sin kritik mot hans ledarstil, framförallt farfan var ju oerhört lycklig över att Magath fick lämna. Dock vet vi alla att Magath brukar få resultat. Nu är han dock pressad då Wolfsburg börjat lite knackigt och detta märks nu när han börjat bötfälla spelare för diverse olika saker som t. ex att man inte följt den taktiska planen men också att man t. ex inte får bära hörlurar på träningar mm.

För Schalkes del kom kanske landslagsuppehållet olägligt man hade ett himla fint spel innan uppehållet och frågan är ju om det finns kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *