Inför Polen-Grekland

Ena laget har vann sensationellt EM för åtta år sedan.
Det andra laget drömmer om en skräll på hemmaplan.
Det är en stabil defensiv mot en fanatisk hemmapublik.

När Polen idag ställer upp mot Grekland är det kampen som står i fokus. Under sitt EM-kval gjorde Grekland 14 mål och släppte in 5 men var samtidigt obesegrade. Polen är direkt kvalificerade som värdland men har på sina tio senaste matcher gjort 15 mål och släppt in 7. Grekland hade förvisso ingen jätte svår grupp med Kroatien, Israel, Lettland, Georgien och Malta men att dem kunde gå obesegrade ur den och dessutom hålla nollan i hälften av matcherna tyder ändå att landslaget fortfarande är det klart stabilaste som finns just nu i Grekland. Mycket tack vare storstjärnan i försvaret Kyriakos Papadopulus som även blev landets bäste målskytt i kvalet med sina två mål.

Problemet för Grekland är att man ställs mot en motståndare som spelar likadant som dem själva gör. Polen har alltid varit en nation med en stark defensiv framförallt på målvaktssidan där man som bekant i år ställer upp med Arsenals Wojciech Szczesny en målvakt som tagit enorma kliv framåt det senaste åren och som kommer vara en avgörande faktor om det ska funka för Polen. Dessutom har Polen den vassa Boussia Dortmund anfallaren Robert Lewandowski som har sprutat in mål i Bundesliga i år och bakom honom finns lagkamraten Jakub Blaszczykowski som är minst lika målfarlig. Som om det inte räckte så har Polen även sin fanatiska hemmapublik i ryggen och självklart har sånt betydelse. Polen vore inte det första laget att göra en överprestation inför sina egna supportrar.

Får jag själv göra en gissning om resultatet så tror jag att Polen går segrande ur det här. Det kommer att bli en hård kamp mellan två mycket defensivt stabila lag men jag tror att fördelen av att han en målskytt som Lewandowski och hemmaplan kommer att ge Polen segern med kanske 1-0, 2-0. En sak är dock säker och det är att det kommer att bli ett bra tryck inne på Naradowy-stadion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *