Inför Reading – Manchester United

Imorgon så tar Reading emot serieledarna Manchester United. Mycket talar för att United tar tre poäng och fortsätter att vara etta i tabellen men de har förlorat mot sämre lag förut den här säsongen. Så det är absolut inte avgjort på förhand i denna drabbning. Matchen börjar halv sju och sänds på Viasat Fotboll.

Efter Premier League omgången i veckan så var det skilda värdar för de bägge lagen. United vann hemma mot West Ham efter att Robin Van Persie gjort matchens enda mål redan i den första minuten. Även om United kontrollerade stora delar av matchen så var West Ham nära på slutet att kvittera men det var tillslut United som tog alla tre poängen. Reading å sin sida förlorade borta mot Aston Villa med 1-0. Benteke avgjorde matchen med 10 minuter kvar och Reading fortsätter att vara under sträcket och har endast lyckats kamma ihop 9 poäng och endast en seger.

På skadelistan så är det fördel United, i alla fall om man tittar på antalet spelare borta. Reading kommer utan Chris Gunter, Jimmy Kebe, Alex McCarthy, Danny Guthrie och Jem Karacan. United har väl dock tyngre spelare borta. Saknas gör sedan tidigare Vidic, Nani och Valencia. På den positiva sidan så kan man rapportera att Scholes kommer tillbaka efter att ha varit avstängd i en match. Nick Powell och Ryan Giggs bör vara spelklara till morgondagen samt så närmar sig Vidic en comeback och kan eventuellt vara tillbaka till nästa Champions League match.

Senast de bägge lagen möttes var i Januari 2008 då United vann med 2-0 efter mål av Rooney och Ronaldo och mycket tyder på att det kan bli liknande siffror denna gång.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *