Inför Real Madrid- Rayo Vallecano

Det finns många anledningar till varför detta miniderbyt är ett av de största i Madrid.

Rayo Vallecano som har sin hemmaplan i Madrids sydöstra territorium, Vallecas, som har en historia som går långt bak i tiden. Trots att de hade sin plats under en lång tid i Segunda Division, har de även en ganska imponerande meritlista från deras tid i La Primera.

Rayo är ett sådant minilag som vuxit till att bli ett ganska stort. Lagets story går tillbaka till tiden då diktatorn Franco styrde och ställde i Spanien. Det var i Vallecas man lyckades bygga upp ett oerhört starkt motstånd mot diktatorn.

Så vart hamnar Francos favorit lag, Real Madrid i det hela?

Inte nog med att Real Madrids supportrar, Ultra Sur, är Francoälskare och fascister i all högsta grad, så har Rayo sin lilla supportergrupp lika väl. Fanatikerna kallar sig Bukaneros. Det har skrivits låtar om de, och de har även blivit hyllade. Det är inte varje dag det händer supportrar nu för tiden.

För Rayo är situationen inte annorlunda. Deras mittfältare Jose Maria Movilla även fått uttrycka sig

”Jag hoppas att vi kommer att vara på samma nivå som dem. Om vi spelar så som vi vet att vi kan göra kommer vi att ha en chans att få ett bra resultat – trots att de har fantastiska spelare.”

Enligt den spanska tidningen Marca.com, ska Mourinho ställa upp med en 4-2-3-1 ställning. Där Casillas står på sin vanliga position. Arbeloa på ytterkanten i följd med Varane som kommer spela sin andra match, och Sergio Ramos kommer ansluta sig till deras försvar tillsammans med Marcelo. På mittfältet kommer vi se Khedira tillbaka efter sin utvisning, tillsammans med Xabi Alonso, Di María, Özil och Cristiano Ronaldo. Och på toppen ser vi franskmannen Karim Benzema!

För Rayos del kommer deras tränare Ramón Sandoval, också ställa upp med 4-2-3-1.
Rayos Dani med nummer 13 kommer vakta målet och framför honom kommer hans medspelare, Casado, Jordi, Arribas och Tito, försvara laget! Därefter ser vi Real Madrid talangen Movilla som kommer stå i sidleds tillsammans med Javier Fuego. Framför de kommer vi med stor sannorlikhet hitta Trashorras med Michu och Piti. Tamudo kommer stå på topp med nummer 9 på ryggen.

Vad är det som kommer hända indirekt? Ett krig som ha sitt skeende ikväll klockan 20:00 på Santiago Bernabeus gräsmatta.Francos spöke kommer komma upp till liv ikväll för att kunna spela om tre poäng. Kommer Real Madrid få det sista ordet? Eller kommer Rayo lyckas begrava supportrarnas konservativa tankesätt med deras inställning på plan?

Mourinho har haft en riktig tankeställare på sistone med tanke på att han och ”The dream team”, förvånansvärt har tappat poäng mot Levante och Racing Santander. Han är dock inte nervös som man kan tro att han är, han är mer optimistisk och glad över att bemöta ett lag som Rayo.

”Jag har endast ord av beundran och respekt för Rayo Vallecano.De är goda människor med goda karaktärer som brinner för fotboll. Vi alla känner till motgångarna de bemött, men trots detta har de nått positiva resultat”.

Hans ord slutar inte riktigt där. När man frågade honom om de senaste matcherna så svarade han så här: ”Vissa människor är intresserade av att störa denna så kallade kris medan andra bemöter verkligheten, vilket är att vi inte spelade bra förra veckan. Man kan prata om de tre matcherna och de tre veckorna av dåliga prestationer. Jag tror att de som uppskattar våra dåliga resultat kommer att bli besvikna imorgon” (alltså ikväll)

Vi har en intressant match att se, hoppas att vinnarna blir värdiga vinnare!

 

– Sandra Chukair

 

 

3 tankar kring ”Inför Real Madrid- Rayo Vallecano

 1. Janne

  Herregud.. särskrivning, hört talas om det? Det är det du gör fel på HELA TIDEN. mini lag? favorit lag? Franco fanatiker? Citatet du lagt fram från spelaren, var är källan? Och är det ett citat ska det vara på en ny rad.. Och franskmannen? Ett meritlista? Sen är det där med citat igen, på Mourinho..

  Trots allt detta är det mycket intressant att se en tjej uttrycka intresse för fotboll och sedan skriva om det så passionerat! Fortsätt så!

  Svara
 2. sandra chukair

  Hejsan Janne!
  Jag ska inte skylla ifrån mig här, då du har helt rätt! När man skriver och skriver är det enkelt att göra bort sig, speciellt efter man bråkat en timme med programmet! Ska tänka på det till nästa gång!

  I övrigt ska jag tacka för de mer vänliga kommentarer!
  Tack, ha det bra!

  Svara
 3. Mackan

  Håller med Janne ovanför att det är kul med en passionerad skribent!

  Dock kan du virra bort dig lite bland uttrycken. De hamnar helt enkelt inte i rätt sammanhang.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *