Inför Roma – Atalanta

Om några timmar ställs Roma mot ett intressant Atalanta som ännu inte förlorat i ligan. Roma kommer dock med en skön vinst borta mot Parma och Atalanta vann senast mot Novara, 2-1. Atalanta har nog förvånat många med sin säsonginledning, de visade redan förra året i Serie B att de hade kvalité för den vackraste ligan i världen. Med en bra mercato där de värvat in både rutinerat och ungt så har Stefano Colantuono fått ihop en bra balans. De kommer att komma med ett starkt självförtroende i ryggen och en skoningslös inställning. Det blir att se upp för Roma, men i Roma lägret så talas det om en vändpunkt. Att den satsning som Roma gjort kommer börja att få utdelning. Men det är absolut ingen lätt match de har ikväll. Fast med många Romanisats på läktaren och Totti nyligen fylld hela 35 år så kan det bli en fotbollsfest utan dess like.

Atalanta kommer troligtvis ställa upp med följande, Consigli , Masiello – Capelli – Manfredini – Bellini, Schelotto – Cigarini – Brighi – Paodin, Gabbiadini och framför honom Denis.
Det är inget dåligt innermittfält Roma ställs emot, utlånade Brighi, som undertecknande tycker är fruktansvärt underskattad, han kommer inte ge bort något gratis idag och Cigarini är inte heller att leka med. Så jag höjer mitt varningens finger för Atalantas innermittfält.

Roma kommer ”förhoppningsvis” ställa upp med Lobont, Rosi – Kjear – Heinze – Angel , Pizzaro – De Rossi – Pjanic, Osvaldo – Totti – Bojan , Stekelenburg är fortfarande skadad, Gago, Juan och Lamela är fortfarande skadade. Perrotta är också skadad, då kanske vi kan få bollen framåt istället för bakåt när han inte är med.

/ Anton Ericsson

2 tankar kring ”Inför Roma – Atalanta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *