Inför Ryssland-Tjeckien

I kväll ställs ett starkt defensivt Ryssland mot ett ifrågasatt Tjeckien.
Det är en hungrig Arsjavin mot en stabil Cech.
I kväll ställs kämpande lag mot varandra.

När Ryssland och Tjeckien ställs mot varandra har dem en sak gemensamt dem har båda viljan att bevisa att dem fortfarande kan.
Ryssland gjorde succé under EM 2008 och Andrej Arsjavin dominerade totalt och tog laget till en semifinal. Idag är läget annorlunda. Idag är Ryssland en nation som visserligen släpper in väldigt lite mål, man släppte in 4 mål under EM kvalet, men samtidigt har man haft svårt att få igång anfallsspelet ordentligt. Arsjavin är fortfarande inte dålig men han har gått bakåt rejält  det senaste året och man kom visserligen upp till 17 mål. Men Ryssland drivs nu av ett revanschsug och en vilja att visa att man fortfarande har det där lilla extra som vi såg för fyra år sedan. Tjeckien är ännu mer ifrågasatt än vad Ryssland är. Laget släppte visserligen bara in åtta mål, trotts att man spelade i samma kval grupp som Spanien, men man gjorde endast 12 mål och säkrade sin playoff plats med enbart två poängs marginal till trean Skottland.

Rysslands chans ligger i att dem har ett lag som är bra både defensivt mycket genom målvakten Igor Akinfejev och offensivt där man hat såväl Arsjavin som det nya stjärnskottet Alan Dzagojev som tillsammans med tidigare Tottenham anfallaren Roman Pavlutjenko var den som gjorde flest mål i kvalet. Ryssarna lyckades dessutom vissa högkvalitet genom att slå Italien med 3-0 i sista träningsmatchen men man har även gjorde även en underprestation offensivt när man bara fick 0-0 mot Litauen så frågan är i vilken form ryssarna egentligen är?

Tjeckiens chans ligger i att Petr Cech har en sån där magisk kväll då han inte släpper förbi sig något samt att Tomás Rocický kan styra spelet på mittfältet och leverera någon avgörande boll till gamle storspelare Milan Baros. Men framförallt gäller det för Tjeckien att kämpa och att gå in med vetskapen att även om ryssarna har ett bättre lag har dem faktiskt haft svårt att prestera när dem mött lag som inte bjuder till allt för mycket.

Jag tror på en stenhård match här, Ryssland är ett av dem lag som drog på sig mest frisparkar i EM kvalet (147) och Tjeckien är inte heller dem som bangar ur. Tittar man på vad lagen presterade i kvalet ser man inte mycket som tyder på att vi kommer få se någon sprudlande underhållning om man gillar offensiv fotboll men jag tror att Ryssland kommer försöka få ingång sitt anfallsspel nu när dem stiger in i turneringen. Dem är det bättre laget när det kommer till offensiven och det vet dem därför gäller det att få fart på dem där benen direkt. Jag tror att Ryssland vinner efter att verkligen ha försökt få ingång sitt målskytte om dem får det återstår att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *