Inför Schalke vs Bayern

Schalke 04 mot Bayern München är ju alltid en klassiker och ett av de hetaste mötena i tyskland, bara Ruhrderbyt är väl hetare.
Nu är det extra speciellt eftersom Schalkes gamla lagkapten Manuel Neuer numera spelar för Bayern München.

Bägge lagen har inlett ligan mycket starkt, Bayern som leder ligan har 4 raka liga vinster och dessutom vann man i veckan mot Villareal.
Dock är Schalke04 första riktiga provet för Bayern då lagen man mött varit lag som tillhör undre halvan av tabellen. Sedan har vi lite frågetecken kring ett par spelare i Bayern som Mario Gomez och Van Buyten, deras vara eller icke vara kommer vi nog tyvärr inte veta något om före match dagen, dock har Bayern den nyinköpta anfallaren Pettersen som varit bra såhär i säsongsupptakten.

Schalke04 har med börjat ligan bra i år med 3 vinster och 2 förluster på 5 matcher. Förra helgen förlorade man mot Wolfsburg, en match som man i ärlighetens namn borde ha vunnit. Men man hade oflyt och Wolfsburg vann matchen. Schalke spelade i sin match i torsdags 0-0 borta.
Vilket jag tror att man är ganska nöjd med ändå.

Lite historik inför mötet:
Förra säsongen vann bägge lagen sina hemma matcher. Senast Bayern lyckades vinna bägge matcherna var säsongen 94/95
Under de 17 senaste drabbningarna mellan lagen har det alltid varit mål. Senaste matchen att sluta 0-0 var 2002, då i München.
Jupp Heynckes (Bayerns tränare) tränade Schalke säsongen 2003-2004

Jag kommer skriva mer inför drabbningen, på Söndag smäller det.

1 tanke kring ”Inför Schalke vs Bayern

  1. Pingback: Inför omgång 6 av Bundesliga | Fotbollsoraklet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *