Inför Smålandsderbyt: J-Södra-Öster

Både J-Södra och Öster har inlett säsongen på bästa möjliga sätt. Nio poäng på tre spelade matcher. Båda lagen känns väldigt heta i år. Nu är det dags för ett laddat supermöte.

På söndag är det dags för årets första Smålandsderby. J-Södra som har visat upp en stark offensiv ställs mot ett stabilt arbetande Öster. J-Södra kommer till matchen med följande segrar: 3-1 – Degerfors borta, 4-1 – Ljungskile hemma och 1-0 – Trelleborg borta. Östers tre segrar: 1-0 – Ljungskile borta, 2-1 – Trelleborg hemma och 2-1 – Ängelholm hemma. J-Södras segrar är riktigt imponerande och laget har öst in mål medans Öster har tagit stabila segrar utan att riktigt övertyga.

J-Södra, som har hemmaplan, kommer gå ut och försöka spela sitt spel. De vill äga mycket boll och dominera matchen. Öster kommer troligtvis inte ha speciellt mycket boll och får istället satsa på omställningsspel och kantspel. Värt att notera är att Öster ofta ställer om på ett imponerande sätt och fyller på bra i boxen. Det är någ0t J-Södra måste se upp för.

Trots att matchen TV-sänds är det ett väldigt sug efter biljetter till matchen. Det förstår man. Förutsättningarna inför matchen är perfekta. Båda lagen ligger på delad förstaplats. Eastfront, Östers supporterförening, kommer med två bussar till Jönköping. Sebastian Lagrell, Kanslichef i Jönköping Södra, tror på närmare 400 bortasupportrar inför matchen.

Väntade startuppställningar:

J-Södra:

Helgesson – J Svensson, Calisir, K Svensson, Rönneklev – Karlsson – Hrgota, Smylie, Tegström, Thelin – Cederqvist

Öster:

Nadj – S Karlsson – Vasilj – M Karlsson – Bojent; Vidarsson – Persson; -Henningsson – Velic – Amuneke; – Söderber

MITT TIPS:

3-1 till J-Södra efter en riktig ”Branne-show”.

Målskyttar: J-Södra, Branimir Hrgota 2 och Pär Cederqvist 1. Öster, Freddy Söderborg 1.

Foto: Niklas Ingvarsson

***

Vad tror ni om matchen?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *