Inför: Spanien – Frankrike

Då var det alltså dags för de regerande europamästarna att spela kvartsfinal och de ställs mot grannlandet Frankrike. Ett möte som garanterat kommer bjuda på en hel del kamp och mycket vilja. Rivaliteten är som bekant alltid stor mellan grannländer.

Spanien vann som väntat sin grupp och landade på sju poäng; två segrar och en oavgjord. De inledde mästerskapet med att spela 1-1 mot Italien för att sedan köra över Irland med 4-0. I den avslutande matchen i gruppspelet så lyckades de precis vinna mot Kroatien med resultatet 1-0.

 

För Frankrikes del så gick det något sämre. De inledde mästerskapet med 1-1 mot England för att sedan vinna med 3-0 mot värdlandet Ukraina. Avslutningen av gruppspelet var mot Sverige som inför den matchen stod på noll poäng och inte hade något, förutom äran att spela för. Sverige lyckades dock vinna matchen med 2-0 och Frankrike landade på fyra poäng och blev tvåa i grupp D.

 

Det mesta talar på förhand för spansk seger. Frankrike har nu även skakats av interna sprickor vilket försämrar deras chanser ännu mer. Spanien är dessutom bättre på mer eller mindre samtliga positioner och kommer dessutom från två raka vinster, samtidigt som fransmännen kommer från en förlust och en seger. Mitt tips är alltså att vi får se en spansk seger mot Frankrike.

 

Matchen visas på TV och då är det SVT1 och SVT1 HD som gäller. Avsparken är imorgon lördag klockan 20,45.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *