Inför Ukraina-Frankrike

Imorgon kväll klockan 18.00 är det dags för ny match på Donbas Arena i Donetsk. En match där värdnationen tar emot Frankrike. Ett Frankrike som jagar en trepoängare för att kunna nå en plats i kvartsfinalen.

Fransmannen som spelade mot England så sent som i måndags fick med sig en poäng från det mötet via 1-1, där Nasri blev målskytt tack vare ett snyggt placerat skott som Joe Hart var chanslös på. Imorgon är det dags igen. För att ha en bra chans så är en vinst nästan ett måste för Laurent Blanc´s mannar. Matchen mot England var ingen i mina ögon godkänd insats, inte om man ser till vilket lag dom har på pappret. Jag tror inte heller vare sig spelarna eller Blanc kan blicka tillbaka och ha ett leende på läpparna efter dom 90 spelade minuterna. Man fick visserligen med sig en poäng som sagt, men det var också det enda. Det krävs en rejäl uppryckning om man ska ha en chans mot den tillfälliga gruppettan i Grupp D.

Ukraina som vi alla vet vann mot Sverige där den stora stjärnan Schevchenko tämligen enkelt fick göra två mål. Finns ingen anledning att fördjupa sig i hur målen gick till, det är något som jag gärna glömmer fortare än kvickt. Inför morgondagens drabbning så leder man gruppen, och kan i vid vinst i praktiken säkra en kvartsfinal-plats. Om nu den andra matchen i gruppen slutar oavgjort, syftar givetvis på den mellan Sverige-England. Vinner Ukraina så står dom på sex poäng, vilket är för mig ganska överraskande. Kommer Schevchenko frälsa hemmanationen två gånger på samma vecka?

Jag tror faktiskt att Ukraina har en chans i detta mötet. Segern i veckan gav dom självförtroende, samtidigt som fransmännen spelar lite med kniven mot strupen. Det är något som kan gynna hemmalaget. Ska man enbart fokusera på trupperna namnmässigt så är det en klar fördel Frankrike, men det är inte namnen som vinner matcherna. Men någonstans tror jag att dom båda lagen tar ut varandra. Rent spontant tror jag denna matchen kan sluta med ett oavgjort resultat, något som Ukraina säkerligen skulle vara nöjda med. Men det skulle knappast Frankrike vara.

Matcherna från Grupp D i måndags kan vara dom två sämsta som spelats hittills i detta mästerskap. Låt oss nu hoppas att matcherna imorgon kan bjuda på bättre spel. Och som svensk så får gärna resultaten gå rätt väg.
Mitt utgångsresultat får bli 1-1 mellan Ukraina-Frankrike. Om det är ett korrekt eller en dumdristig gissning återstår att se. Jag vill i alla fall se två bra matcher från Grupp D imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *