Inför: West Ham United FC- Southampton FC

 

Det är två nykomlingar som under lördagseftermiddagen drabbar samman på Upton Park. West Ham har börjat säsongen bra och ligger på en åttonde plats med elva inspelade poäng. Southampton har börjat säsongen sämre och ligger på en sjuttonde plats. Det skall dock tilläggas att West Ham har haft ett lätt spelschema samtidigt som Southampton mött flera utav de förväntade topplagen.

Southamptons stjärnvärvning Gaston Ramirez gick sönder strax innan landslagsuppehållet och förväntas vara tillbaka först i mitten på november. Jobbigt för the Saints som grävde stora hål i fickorna för att få loss uruguayanen från Bologna.

West Hams stjärnvärvning Andy Carroll har varit en injektion sedan han kom på lån från Liverpool. Målen har uteblivit men han har gett en ny dimension till Londonlagets anfallsspel. Till den långe engelsmannens försvar skall man tillägga att han varit skadad och knappt gjort 180 minuter sedan han kom till Londonklubben.

I West Ham är det frågetecken för om Winston Reid och Guy Demel kommer till spel. Diarra, Vaz Té och Collison är samtliga indisponibla. I Southampton saknas Richardson, Cork och tidigare nämnda Ramirez. Stort frågetecken också för högerbacken Nathaniel Clyne.

För den som ser matchen bör man hålla ögonen lite extra på Ricky Lambert som vräkte in mål i Championship förra säsongen och dessutom börjat bra även denna säsong. Viktigt att Lambert gör mål om Saints skall klara nytt kontrakt. I West Ham bör man hålla ett öga på nytillskottet Diamé som senast gjorde ett drömmål mot Arsenal. Diamé är lite utav en poor mans Yaya Touré.

Tror personligen att matchen blir tight och målsnål. West Ham känns som det lite bättre laget på pappret med framförallt ett starkt mittfält. Southamptons styrka ligger i anfallsspelet, där gäller det för West Ham att hålla koll på Lambert, Lallana m.m. Lägger min peng på 1-1 efter mål från Lambert och Noble.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *