Inget EM för Sveriges U21-lag

Sverige förlorade senast borta med 0-1 mot Italien i U21-kvalet till U21-VM och ikväll var det dags för returmötet i Kalmar.

I skymundan av A-landslagets svåra bortamatch mot Tyskland ikväll så spelade Sveriges U21-landslag hemma mot Italien. Matchen gäller möjligheterna för att komma med till U21-VM i Israel nästa sommar.

Sverige hade tagit sig ända till sista kvalomgången och hade  bra möjligheter att ta sig vidare. Att vända ett 1-0-underläge hemma skulle enligt många vara långt ifrån omöjligt. Tyvärr räckte det inte riktigt hela vägen för Sverige som efter en tapper insats tillslut fick se sig besegrade med 2-3 på Guldfågeln Arena i Kalmar.

Första halvleken var en jämn tillställning där de unga Italienarna dock var de som började bäst. Italien var nära att ta ledning redan i första halvlek, men Halmstad BK:s Karl-Johan Johnsson gjorde en superräddning på mållinjen efter att De Luca nickat från kort avstånd.

Trots att det blev hela 5 mål i matchen var det mållöst, 0-0 alltså, i paus.

I andra var det Italien som öppnade bäst och i den 67:e resulterade det i 0-1 via Lorenzo Insigne. Den Svenska besvikelsen blev bara större när Florenzi bara minuter senare satte 0-2 bakom Johnsson.

Sverige gav dock inte upp, utan bara inom loppet av några minuter var det kvitterat efter mål av Ishak och Oscar Hiljemark gjort varsitt mål.

Sverige pressade på och visste att man var tvugna att vinna med 4-2, men trots ett par bra lägen så var det Italien som satte 2-3 genom Immobile som snyggt chippade bollen över den svenska målvakten.

Matchen slutade 2-3 vilket innebär att Italien totalt vann med 4-2 och därmed är klara för U21-EM nästa sommar i Israel.  Tyvärr blir det alltså inget EM för de svenska U21-mannarna.

Viktor Åberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *