Inter rivstartade 2012

Inter startade det nya året exemplariskt och tog en enkel seger mot Parma hemma på San siro. Inter spelade med självförtroende och riktigt bra vilket gjorde att Parma aldrig riktigt hade något att säga till om. Milito samt Alvarez var de två som imponerade mest, den sistnämnde var bäst i första men i andra så bleknade han lite. I och med Parmas förlust så ryktas det, eller det är näst intill klart att Parmas tränare Franco Colomba troligtvis får foten, kanske är lika bra för att få lite nytt i laget som troligtvis bara är positivt.

Första halvleken inleddes med ett råtaggat Interlag som gick ut skoningslöst och efter bara 13 minuter slår Alvarez ett magnifikt inlägg på första stolpen som Milito stöter in. Och det andra skulle komma strax därefter i den 18 minuten. Milito är ute till vänster i straffområdet och ska försöka skruva in bollen i bortre hörnet men skottet blockeras och går ut till Thiago Motta som dundrar på med ett direktskott och Mirante är chanslös. Det skulle dröja en stund fram tills nästa mål så under en period i första halvlek kommer Parma in i matchen och har två riktigt fina lägen, ett där Biabiany slår ett inlägg från höger till Giovinco som nickar utanför. Sedan har densamme en frispark en bit utanför som han slår stenhårt runt muren mot den stolpen bakom muren, Ceasar hinner precis dit och styr ut till en hörna. Med bara 4 minuter kvar slår Maicon ett fint inlägg från höger som Milito vackert nickar in bakom en chanslös Mirante igen, man undrar sig var markeringen höll hus.

Andra halvlek hinner ungefär fortskrida i 10 minuter sedan driver Milito med bollen på offensiv planhalva och serverar Pazzini med en fantastisk boll bakom Parmas Backlinje, Pazzini förvaltar detta magnifikt och chippar bollen över Mirante. Mycket vackert! Inte långt efter Inters 4-0 så är Giovinco nära ännu en gång med en fantastisk soloräd som är ytterst nära att slinka in bakom Ceasar.  Gobbi är också otroligt nära att göra mål efter ännu ett grymt inlägg av Biabiany som går över hela Inter försvaret och där kommer Gobbi och dundrar till på helvolley men Ceasar gör en bra räddning och Floccari kan inte förvalta returen som lämnas. Och varför inte avsluta en match snyggt? Det gjorde sannerligen Inters Faraoni som efter ett misslyckat inlägg av Motta som nickades ut av Parma slår till bollen på volley och slår in det ribba in.Inter imponerar men Parma är inte helt borta men alldeles för ineffektiva.

// Anton Ericsson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *