Intervju med Crow inför Bayern – Dortmund

Som tidigare utlovat kommer nudå en intervju med Crow (Bayern supporter).

Vilka spelare ska vi hålla koll på?

Förutom det uppenbara, d.v.s. Mario Gomez, tror jag Toni Kroos är värd att hålla ett extra öga på. Han har tagit stora steg i sin utveckling denna säsong, där han både i klubb och landslag är en stöttepelare.

Vem vinner matchen?

Hjärtat säger Bayern, likaså gör förnuftet. Efter förra årets katastrofmatcher mot Dortmund, tror jag att det finns en och annan spelare som vill ha revansch.

Vilket lag är i bäst form?

Formkurvorna lagen emellan avviker inte så dramatiskt. Dortmund började lite hackigt, men har verkligen kommit tillbaka på rätt väg, med flera vinster. Detta samtidigt som Bayern bara fortsätter ånga på.

Lite tveksamma ageranden av era mittback i senaste matcherna gör ju onekligen att jag måste ställa frågan vem vill du se som mittback jämte Badstuber?

Svårt att svara på. Jupp Heynckes tenderar att rotera väldigt mycket på den positionen. Min gissning blir van Buyten, mest på grund av att Dortmund har flera spelare som är bra på huvudet, och måste matchas i huvudspelet. Sen har van Buyten inte varit så hemskt dålig denna säsong, tvärt om skulle jag säga att han varit väldigt bra.

Kommer vi få se Robben något i matchen tror du?

Robben har tränat med laget fullt ut i ca en vecka nu. Jag undrar dock om det inte är lite för tidigt för en comeback än. I alla fall kommer han inte att starta. Dock är det mycket möjligt att han får göra ett inhopp.

Tror du att det att landslagsuppehållet har påverkat laget? Om, hur?

Svårt att säga. Lahm var helt skonad av Löw till exempel, och Gustavo stannade i München, då han konstigt nog inte var vaccinerad för landskamp i Afrika. De enda spelarna som verkligen spelade om något med sina respektive länder var Pranjic och Olic, två ickeordinarie spelare i Bayern för tillfället. Övriga spelade träningsmatcher, och sparade säkert medvetet på krafterna något. Som sagt var, så är det svårt att svara på. Man ska dock inte glömma att även Dortmund skickat iväg flera spelare till landslag.

Mats Hummels har ju spenderat en tid i Bayerns akademi innan han blev storstjärna i Dortmund, hur tror du hemma fansen kommer bemöta Hummels? Kommer det vara bu rop mot honom?

Jag tror att det är möjligt att Hummels får utstå lite busvissel från hemmafansen, men inte bara på grund av att han är en föredetta Bayernspelare, men mest för sättet som han firade sitt mål mot Bayern, i Allianz Arena, under våren.

Vad upplever du är största skillnaden mellan dagens Bayern och fjolårets Bayern?

Jag tycker att Bayern blivit mer konsekventa. Bolltrillandet har varit en del av Bayerns spel i flera år nu, men det är först i år som jag upplever detta ”drag mot målet”. Det går mycket fortare. Man måste sedan nämnda defensiven, som säkert är Heynckes avtryck på laget. Det känns mer kompakt och stabilt än förra säsongen.

 

Vi tackar Crow för Intervjun. På lördag smäller det som sagt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *