Intervju med Crow Och Hans Kock inför Schalke 04-Bayern

Crow är en kille som ni säkerligen sett på en del bayern forum och vad passar då bättre än att vi intervjuar honom inför den stora matchen mot Schalke som väntar på söndag.

Självklart! Jättekul att jag blir vald, hehe. Här är svaren.

Vilka spelare ska vi hålla koll på? Givetvis ska vi hålla ett extra öga på Schalkes förlorade son, Manuel Neuer. Tycker att det ska bli riktigt intressant och se hur publiken tar emot honom, och vare sig publikens reaktioner påverkar Manuels spel, eller inte. Skulle sedan vilja sätta backlinjen under luppen återigen. Alla pratar om det imponerande försvarsspelet, som jag tror kommer få det jobbigt mot Holtby, Huntelaar, och givetvis Raul.

Vem vinner matchen? I egenskap av Bayern-supporter, tror jag alltid på mitt lag, och så även på söndag. Schalke har dock även de inlett Bundesliga starkt, och jag skulle inte gråta blod över en poäng. Vilket lag är i bäst form? Som jag sa tidigare, så har båda lagen spelat väldigt bra under inledningen av Bundesliga. Skulle dock tro att Bayerns form är något vassare, då Schalke snöpligt föll i Wolfsburg, och endast fick med sig 0-0 från Europa League.

Hur pass mycket kommer Robbens skada påverka Bayern tror du? Det är ingen tvekan om att Robben tillför en extra dimension till spelet när han är hel, och att varje lag skulle sakna honom. Dock brukar det vara så att en viss fransman på vänsterkanten tenderar att ta större ansvar när Robben är skadad. Sen blir spelet lite annorlunda givetvis. Vi tappar i genomslagsförmåga och snabbhet på kanten, men tjänar i teknisk brillians med Toni Kroos på mitten. Sen har Bayern haft kanonform även utan Robben på sistone.

Gomez klev av matchen i Onsdags hur är det med honom? Det är den där ljumsken som är och spökar igen. Enligt honom själv, så känner han ”stor smärta”. Det är fortfarande inte spikat om Mario lirar på söndag, eller inte. Skulle dock vara mycket överraskad om han spelar, faktiskt. Om han inte kan spela vem spelar istället? Vissa har pratat om att spela utan renodlad anfallare, och låta Müller starta på den positionen i utgångsläget. Jag tror dock, med tanke på att både Olic och Gomez är skadade, att Nils Petersen får spela från start. Nils har gjort starka inhopp hittills, där han mot Freiburg även gjorde sitt första Bundesligamål. Även i Champlions League gjorde 2. Bundesliga-skyttekungen bra ifrån sig.

Hur kommer det påverka bayerns spel om Gomez missar matchen? Ifall Nils Petersen får spela, tror jag inte att spelet påverkas våldsamt mycket. Petersen är inte lika snabb och stark som Gomez, dock. Det är nog den enda skillnaden.

Hur kommer Neuer bemötas tror du? Jag tror att bu-rop, och andra otrevligheter är oundvikliga, tyvärr. Tror dock att det även kommer att vara en skara supportrar som visar uppskattning gentemot honom. Lite fegt svar, jag vet, men jag tror att känslorna och reaktionerna kommer att vara blandade.

Vem kommer bli viktigast för er denna säsong? Det är omöjligt att välja en spelare. Neuer kommer vara viktig i målet, givetvis. Mario blir livsviktig med sina mål. Thomas blir livsviktig med sina assist. Gustavo kommer att bli livsviktig på det defensiva mittfältet med sin bollvinnarförmåga. Det är en styrka i dagens Bayern tycker jag, trots att vi har så många individuellt skickliga spelare, så arbetar vi som ett lag, likt vi gjorde när General Ottmar var och härjade i München.

Vi tackar Crow för denna intervju.

 

Vi har även Intervjuat en Schalke supporter, Nämligen Hans Kock (Hansi) på Svenskafans. Vi har ställt ungefär samma frågor till honom.

Vilka spelare ska vi hålla koll på i Schalke? Framförallt Jefferson Farfan. Är han på spelhumör är han svårstoppad med sin speed och får även med sig de övriga anfallarna.
Vem vinner matchen? Skulle bli överraskad om inte Bayern vinner, även om jag förstås hoppas annorlunda.

Vilket lag är i bäst form? Kan Schalke resa sig efter förlusten förra helgen tror du? Definitvt Bayern. Schalke verkar ha hamnat lite i en formkris. Matchen i EL mot Steaua var inte heller mycket att skriva hem om. Även om bortaresultatet 0-0 var ok.

Hur kommer Neuer bemötas nu när han kommer tillbaka till Gelsenkirchen tror du? Han kommer får ett blandat bemötande. Det finns två läger. Neuer var tillbaka redan i landskampen mot Österrike. Men nu är det annorlunda. Han kommer givetvis bli utvisslad, speciellt av nordkurvan (där han självt stått som fan i många år). Men Neuer är så pass stabil att han klarar av det. Fast det handlar mångt om mycket om förlorad kärlek från fansen sida.

Hur ser skadesituationen ut i Schalke 04? Den ser bra ut. Inga av de ordinarie spelarna är skadade. Orosmomentet före Steaua matchen var målvakten Fährmanns fotledskada som han ådrog sig i matchen mot Wolfsburg. Men han klarade av att spela den matchen så det ska inte vara någon fara.

Vem kommer bli viktigast för er denna säsong? Återigen Farfan. Han bidrar så mycket till anfallsspelet. Utan honom är vi helt klart svagare. Farfan bidrar också starkt till att Raúl och Huntelaar får bra bollar genom sina löpningar och inlägg och hörnor. Jag hoppas att förlänger sitt kontrakt som går ut nästa sommar.

Vi tackar även Hans Kock för intervjun. Nåväl på söndag är det dags

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *