Intervju med Lallet: "Jag skulle hellre amputera båda fötterna…"

Fotbollsoraklet.se har gjort en intervju med Hammarbys publikfavorit Christophe Lallet. Lallet som har Hammarby som favoritlag är nu återigen tillbaka i klubben efter några år i Degerfors.

– Hur känns det att byta Stora Valla mot Söderstadion? Det måste vara en fantastisk känsla?

– Stora Valla är en anrik och fin gammal arena som betyder mycket för mig. Men att ha Söderstadion som ny hemmaplan är en dröm som går i uppfyllelse. Det blir extra speciellt när vi snart flyttar till den nya arenan.

– Fanns det aldrig något allsvenskt intresse? Och varför blev det inte Bajen direkt efter åren i Frankrike?

– Jo, det har funnits allsvenskt intresse under en längre tid, men aldrig tillräckligt lockande för att lämna Degerfors.

– När jag kom hem från Frankrike behövde jag trygghet och stabilitet i mitt liv. Jag var inte redo för Hammarby då.
– När du spelade i Degerfors mötte ni Hammarby. Hur kändes det att spela mot Hammarby? Och hur kändes det att vinna mot Hammarby när du spelade för Degerfors?

– Det var väldigt tufft för mig. Men man måste ju ändå vara professionell och göra sitt jobb som fotbollsspelare. Jag kan säga så här, det var lättare att möta Hammarby när de hade fyra raka hemmavinster än när de hade det jobbigt i serien.

– Du flyttade från lilla Degerfors till stora Stockholm. Vad är den största skillnaden mellan Degerfors och Stockholm?
Är det något du saknar i Degerfors?

–  I Degerfors träffade man på alla eller de flesta väldigt ofta. Här i Stockholm är jag mer anonym. Ja, det är klart att jag saknar Degerfors, mest saknar jag alla underbara människor som bor i Degerfors.

Hade du lika bra relation till supportrarna i Degerfors som du har nu i Hammarby?

–  Jag hade en god dialog med supportrarna i Degerfors. För mig är det jätteviktigt att man har en god dialog med sina supportrar.

-Du har en väldigt öppen approach gentemot sociala medier och liknande. Hur viktigt är det för dig att hålla en nära relation till fansen?

– Som sagt, fruktansvärt viktigt. Jag anser att det är ett framgångsrecept. Sociala medier är ett ypperligt tillfälle för folk att surra med mig om dem vill.

-Efter hemmapremiären där ni vann över Halmstad kändes det som om du aldrig ville lämna planen. Kan du beskriva hur det kändes?

– Haha, helt rätt… Jag ville absolut inte lämna planen. Tänk dig själv, jag har ju drömt om det här i hela mitt liv! Jag försökte dra ut på det så länge som möjligt. Det var en fantastisk känsla.

-Olé Olé Olé Olé Lallet Lallet satte sig direkt hos publiken på Söderstadion. Är det en press att redan ha blivit en publikfavorit eller lyfter det en som spelare?

– Haha, nej… jag kan inte kalla mig själv för en publikfavorit än. Jag har väldigt många fina prestationer att visa upp innan jag kan kalla mig det. Förhoppningsvis snart, då får du komma tillbaka med din fråga. Jag har mycket kvar att bevisa i Hammarby för att bli kallad publikfavorit.

– Ramsan hörde jag dock och jag kunde knappt tro det var sant. Återigen en sak jag har drömt om i hela mitt liv. Helt magiskt.

-Som vanligt har publiken höga förväntningar men det är ett helt nytt lag som ska spelas ihop.
Vad tror du om detta års upplaga av Bajen?

–  Jag tycker inte det är dåligt med höga förväntningar. Men vi alla vet hur jäkla svår den här serien är. Jag tror och hoppas att alla Bajare har lärt sig att man kommer väldigt långt på ödmjukhet och tålamod. Alla vet vad som gäller i år och jag tror att vi måste fokusera på en match i taget under hela säsongen. Fullt fokus på tre poäng och inget annat. Kriga, kriga, kriga – inget annat!

– Tre raka vinster utan att riktigt övertyga. Hur långt kan årets Bajen egentligen nå?

– Haha, utan att övertyga? Det har känts hur stabilt som helst i samtliga matcher. Egentligen de senaste sex matcherna där vi är obesegrade mot bra motstånd. Jag tror inte någon kan förvänta sig att vi ska vinna matcher med 5-0 den här säsongen. Vårt fokus är som sagt en match i taget, vi ska kriga till oss tre poäng i varje match.

-Vem blir årets spelare i laget?

– Jag kommer göra allt för att det ska bli jag! Men om det blir någon annan är jag givetvis glad för hans skull.

– Vad tycker du om tränaren Gregg Berhalter? Vad är hans styrkor och svagheter?

– Jättebra såklart! Haha, hade du väntat dig nåt annat svar på den frågan?

– Han tillför mycket disciplin och organisation till laget och med det följer trygghet och stabilitet. Sen gillar jag karaktären laget har fått, mycket tack vare Gregg och Roger Sandberg. Jag tycker de kompletterar varann väldigt bra.

– Vad är nyckeln för att Hammarby ska nå en topplacering i år?

– Ödmjukhet, tålamod och glädje. Samt att vi kämpar, krigar och ger precis allt i varje match hela säsongen ut.

– Om du fick välja mellan att amputera foten eller att spela i AIK, vad skulle du välja?

– Jag skulle amputera båda fötterna…

– Om du måste välja att spela för en Allsvensk klubb. Vilken klubb hade du då spelat för?

– Om Hammarby skulle säga till mig – ”Lallet, du är ful, äcklig och vi hatar dig och vill inte se ditt ansikte mer i denna klubb” Då skulle jag spela i Mjällby. Blekinge är ett landskap som får på tok för lite cred av oss i övriga Sverige. Sveriges trädgård med otroligt vacker natur och en örlogshistoria som är riktigt fascinerande i Karlskrona.

FEM SNABBA:
Degerfors eller Hammarby
Fotbollsoraklet eller Fotbollskanalen
Mål eller assist
Att vinna med 3-2 eller 1-0
Grönt eller vitt

***

Intervjun är gjord av Mattias Sörensson. Frågor kommer även från övriga skribenter på Fotbollsoraklet.se.

 

1 tanke kring ”Intervju med Lallet: "Jag skulle hellre amputera båda fötterna…"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *