Samuel Adjei

Samuel Adjei, född 1992, är idag ungdomsproffs i England och är ett av Sveriges senaste genombrott i Svensk fotboll. Samuel spelar för Newcastle dit han kom i början på år 2009. Han tycker att livet är ganska likt som hemma i Sverige.
– Livet här i England är ungefär likadant som i Sverige. Skillnaderna är väl att bilarna kör på andra sidan och att man äter lite fetare mat som Fish and chips, säger Samuel.

Samuel Adjei beskriver sig själv som en väldigt snabb och teknisk fotbollsspelare men tilläger också att han är en väldigt skön person vid sidan av planen.

Klivet till Newcastle
Samuel Adjei har alltid spelat fotboll särskilt när han var liten och inte hade mycket att göra. Samuel började sin fotbollskarriär som tolvåring i Vaggeryd och anledningen till att han började var att det inte fanns något annat roligt att göra i Vaggeryd. Han kunde vara ute i timmar och spela, bara dribbla runt koner eller skjuta mot en vägg. Men drömmen om att gå till ett storlag har alltid funnits för Adjei.
– Jag minns när jag kollade på fotbollsfilmen GOAL. GOAL handlar om en kille från Sydamerika som får chansen att spela för Newcastle. Jag önskade så mycket att killen i filmen var jag.
Newcastle fick upp ögonen för Samuel Adjei under en landskamp. Men även andra klubbar som Porto hörde av sig men valet blev enkelt för Adjei, han ville till Newcastle.

– Drömmen gick i uppfyllelse när min agent, Per Jonsson, ringde och sa att Newcastle var intresserade. Jag tvekade inte en sekund och hela min familjs stod bakom mitt beslut.
På den vägen är det. Adjei åkte över till England för att provspela med Championship laget Newcastle.

Samuel Adjei, sexa från vänster i Newcastles ungdomstrupp.

Har redan gjort A-lagsdebut
Förra sommaren gjorde Adjei A-lagsdebut med Newcastle. Det var inför 20.000 åskådare på läktaren då Samuel Adjei fick komma in när det återstod 20 minuter av matchen. Matchen mot Huddersfield slutade 2-0 till Newcastle.

Drömmen är att spela för Barcelona

Adjei har alltid spelat fotboll och han har alltid haft drömmen om att bli fotbollsproffs. Laget som ligger närmst hans hjärta är Barcelona där hans favoritspelare Ronaldinho tidigare spelade. Jag frågade Adjei, du får välja en match som du ska spela, vilken väljer du.
– Valet är inte så svårt. Jag hade valt Barcelona- Real Madrid. Jag spelar på Barcelonas anfall och vi vinner med 3-0 där jag gör alla målen.

Största minnet
Trots att han har gjort A-lagsdebut, spelat med Svenska U-landslaget och flera klubbar har hört av sig om talangen så är hans största minne något helt annat.
– Mitt största minne inom fotbollen är när jag var mindre och var ute och spelade fotboll med mig själv. Jag kunde spela i timmar och det var bara fotboll som jag hade i tankarna.

Tack till Samuel Adjei.
Mattias Sörensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *