Irak – Brasilien

En match som många av dem irakiska spelarna drömt om enda sedan de var små, skulle idag spelas. Iraks förbundskapten Zico, som nog alla känner till var mannen bakom denna match. Genom hans kontakter lyckades Irak spela mot Brasilien innan deras viktiga VM-kvals match mot Australien. Matchen idag skulle spelas i Malmö. Varför undrar säkert många då. Svaret på den frågan är att det finns väldigt många irakier i Sverige och i Malmö. En annan anledning var att de flesta brasilianska spelarna spelar till vardags i Europa, så det blev Sverige eftersom de inte ville resa för långt. Det sägs att det kom mellan 10-15 000 irakier till matchen ikväll.
Nu till startelvorna.
(5-3-2) Irak: Noor Sabri; Samal Saeed, Khaldoun Ibrahim, Salam Shakir, Ali Rehema, Basem  Abbas; Nashat Akram, Muthana Khalid, Ahmed Yasin; Hamady Ahmed, Younis Mahmoud

(4-4-2) Brasilien: Diego Alves; Adriano, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo; Ramires, Paulinho, Oscar, Kaká; Hulk, Neymar

Första Halvlek:
Matchen börjar med att Oscar slår en långboll mellan de irakiska försvararna men målvakten Noor Sabri är med på noterna. Första riktigt heta chansen för Brasilien kom i den 6:e minuten. Kaká får till en bra nick men Noor Sabri gör en väldigt bra räddning. Irak får inte riktigt igång sitt passningsspel och är väldigt tillbakapressade, i den 22 minuten gör slutligen Brasilien mål. Oscar kommer fri med Noor efter en väldigt fin passning av Neymar, Oscar placerar in bollen bakom målvakten. Minuten efter blir det nästan 2-0, Paulino skjuter ett väldigt hårt skott precis utanför den högra stolpen. Brasilien fortsätter att spela en väldigt fin fotboll och i den 27 minuten resulterar det i 2-0. Kaká passar in till Oscar som har öppet mål, som bara stöter in bollen i mål. Irak försöker stötta upp på kontringar men deras passningsspel idag är väldigt dåligt och de kommer knappt någon vart. Noor Sabri får göra en till otroligt bra räddning, efter en nick av David Luiz. I sista tilläggsminuten i första halvlek nickar Paulinho bollen i ribban.
Hade det inte varit för en storspelande Noor Sabri hade det kunnat stå både 3 och 4-0.

Andra Halvlek:
Inga byten är gjorda i de bägge lagen. Nästan direkt vid avspark gör Brasilien 2-0. Och det är Kaká som gör det efter 2 års frånvaro från landslagsspel. De efterföljande 5 minuterna efter 3-0 målet gör Noor Sabri i det irakiska målet 3 topp räddningar. Men den konstanta pressen från Brasilien gör att Irak släpper in både 4 och 5-0. Hulk gör 4:e målet och Neymar det 5:e. De bägge lagen gör några byten. I den 80:e minten gör Lucas mål efter en fin passning av Neymar. I matchens slutskede får Irak sin första riktiga chans. I friläge med Diego Alves lyckas Ahmed inte överlista den brasilianska målvakten, som inte haft mycket att göra denna kväll.

Summering:
Inget snack om saken egentligen. En enorm klasskillnad mellan lagen. När det gäller allt. Irak har väldigt mycket och jobba med, speciellt passningsspelet som inte alls stämde idag. Brasilien ser dock väldigt intressanta ut, visst det var inget vidare motstånd men de spelade en underhållande fotboll. Hade det inte varit för en storspelande Noor Sabri, hade det utan överdrift kunnat sluta med tvåsiffrigt.

Målskyttar:
 22′ Oscar
 27′ Oscar
 48′ Kaká
 56′ Hulk
 75′ Neymar
 80′ Lucas

/ Samer Ferhan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *