Italien avslutade kvalet på bästa sätt

Mot EM! Fotot:sportlive

Inför sista EM-kvalmatchen var Italien sedan två omgångar tillbaka redan kvalificerade till sommarens roligheter medan Nordirland låg långt efter på en femteplats. Det var alltså två lag som spelade för äran som skulle göra upp på Stadio Adriatico i Pescara. Trots att matchen var mer eller mindre betydelselös för Italien så mönstrade Cesare Prandelli en stark startelva med Buffon i mål, en backlinje bestående av Cassani, Barzagli, Chiellini och Balzaretti, De Rossi, Pirlo och Aquilani på mittfältet, Montolivo som trequartista samt Cassano och Giovinco i anfallet. Nordirland ställde upp med följande 4-4-2-uppställning: Taylor; Hodson, McAuley, Baird, McGivern; Little, David, C Evans, Norwood; Gorman, Healy.

Italien visade stundtals upp ett fint spel som förklarade varför de gått obesegrade genom hela EM-kvalet. Men Nordirland var inte alls ofarliga och skapade flera chanser framför mål men Buffon (och även De Sanctis som senare skulle komma att bli inbytt) storspelade och höll tätt framför mål. Istället var det Italien som gjorde målen och Cassano som blev den stora hjälten.  1-0 kom i 21a matchminuten och var riktigt vackert. De Rossi slog en lång och elegant boll in mot straffområdet där Cassano påpassligt dök upp och sköt otroligt skickligt in bollen på volley bakom 40-åriga Taylor. I den 53e minuten vinner Italien bollen från Nordirland på mittplan och sätter igång en kontring. Aquilani hittar Cassano som tar några steg med bollen och placerar sedan in 2-0 från straffområdeslinjen. Strax efter målet får hjälten Cassano lämna planen till förmån för Argentina-födda Osvaldo som gjorde sin debut i det italienska A-landslaget. I den 74e minuten får Pirlo bollen några meter utanför straffområdet och slår en läcker boll ner mot höger i straffområdet där Balzaretti löpt sig fri och slår in bollen mot mål där Chiellini står helt fri. Men bollen hittar aldrig fram dit utan istället är det Nordirland-försvararen McAuley som får en fot på bollen och stöter in bollen i mål. 3-0 och saken var klar!

Gli Azzurri har på ett imponerande sätt tagit sig till EM utan några problem. Med ett facit på 8 segrar, 2 oavgjorda, 0 förluster och en målskillnad på 20-2 så är Italien utan tvekan värda en plats i sommarens EM-spel!

 

Forza Italia! Forza Gli Azzurri!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *