Italien-Kroatien 1-1

Italien-Kroatien 1-1 
1-0 39’ Pirlo
1-1 72’ Mandzukic

 

STARTELVORNA:

ITALIEN:
Buffon
Bonucci-De Rossi-Chiellini
Maggio-Marchisio-Pirlo-Motta-Giaccherini
Balotelli-Cassano

KROATIEN:
Pletikosa
Srna-Corluka-Shildenfeld-Strinic
Rakitic-Vukojevic-Modric-Perisic
Mandzukic-Jelavic

 

MATCHEN:

Italien inledde första halvlek mycket piggt och Mario Balotelli hade en bra chans att spräcka sin målnolla redan efter 3 minuter men skottet gick tätt utanför. Även Marchisio var nära att få in bollen i mål men 26-åringens skott gick strax över det högra krysset. Italien var det bättre laget första halvlek igenom och galningarna längst fram, Cassano och Balotelli, i det italienska laget hittade varandra väldigt bra. Innan paus hade Marchisio ytterligare en jättechans att ge Italien ledningen men den här gången var Pletikosa i vägen. Men det efterlängtade målet skulle hinna komma innan domare Howard Webb blåste för halvtidsvila. Direkt efter Marchisios chans fick Italien en frispark ute till vänster strax utanför straffområdet. Pirlo la upp bollen och sköt skickligt bollen tätt över muren och in i Pletikosas högra hörn. EM:s första frisparksmål var ett faktum. 1-0 var ett rättvist resultat när de båda lagen gick ut för paus. Italien spelade bra och hade flera chanser att göra fler mål medan Kroatien såg svaga ut med ytterst få målchanser.

I andra halvlek bytte dock matchen skepnad. Nu var Kroatien det bättre laget och pressade ett betydligt sämre Italien. Men även fast ett mål hängde i luften så skapades inte de där riktigt farliga chanserna. Men med 20 minuter kvar av matchen tilläts Kroatien rulla runt med bollen utanför Italiens straffområde. Bollen hamnade tillslut ute till vänster och därifrån hittade ett inlägg in till Mandzukic som kom före Chiellini och föste in bollen i mål. Detta var imponerande nog kroatens tredje mål i detta mästerskap. Efter kvitteringen försökte båda lagen gå framåt men utan något vidare resultat. Efter 95 minuters speltid blåste Webb av matchen och lagen fick mycket rättvist dela på poängen.

 

DOMARNA:

Howard Webb gjorde en helt okej match och delade ut 3 stycken gula kort (två till Italien och ett till Kroatien). Webb ställdes inte inför några särskilt svåra beslut och gjorde därför inga större misstag som kom att bli matchavgörande. En som däremot borde sova lite sämre i natt är en av linjedomarna som hela tre gånger felaktigt vinkade av Italien för offside. Tre mycket dåliga beslut av linjemannen då alla avlåsningar var lägen som kunde ha varit avgörande för matchens utgång.

 

GRUPP C:

Grupp C är långt ifrån avgjord men Italien kan återigen vara med om att två lag på förhand gör upp om resultatet för att gå vidare. Ni minns säkert i EM 2004, då Sverige och Danmark vänskapligt spelade 2-2 och på så sätt skickade ut Italien redan i gruppspelet. Om Spanien besegrar Irland ikväll så går nämligen Spanien och Kroatien vidare om de i sista gruppspelsmatchen spelar just 2-2 och då spelar de ingen roll hur många mål Italien än gör mot Irland. För Italiens och för fotbollens skull så får vi hoppas att Spanien och Kroatien inte har dessa vänskapliga förbindelser som Sverige och Danmark har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *