Italien kryssade

En match som lika väl kunde ha slutat 0-0. Nya Zeeland får i början av matchen med sig 1-0 men som egentligen var offside. Svårt för domaren att bedöma detta. Men det var Italien det mesta handlade om denna söndagseftermiddag. Italien radade inte upp några solklara målchanser men hade helt klart bollinnehavet. Italien rullade sakta bollen inom laget vilket gjorde det enkelt för Nya Zeeland att läsa Italiens spel och att komma hem med folk. Nya Zeeland spelade väldigt smart och kompakt, de gjorde det svårt för Italien att hitta luckor.

Italien hade bra tryck men inga vassa lägen och i den 28e minuten trillade De Rossi omkull och Italien fick en väldigt billig straff. Iaquinta gjorde inga misstag när han enkelt slog in kvitteringen i matchen. 1-1 stod det och det skulle stå sig ändå tills matchen blåstes av.

En ganska tråkig match där Italien vill anfalla men inte kommer till. Lippi gör två offensiva byten i halvlek och byter sedan in Camoranesi i 59 minuten. Trots dessa offensiva byten så hittade inte Italien rätt i denna match. Nu kan Nya Zeeland gå vidare från gruppen efter två oavgjorda matcher som Italien också har. Helt plötsligt blev denna gruppen riktigt spännande. Jag som trodde på Italien, jag trodde de skulle komma 1a i gruppen. Men just nu är det inget som talar för dem.


Lippi lär fundera på varför Italien inte vann denna match.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *