Juventus – Novara

 På en relativt fullsatt Juventus Stadion spelades idag ett Piemonte derby, första gången sen 1955. Inför matchen sa Tesser(Novaras tränare) att Novara skulle attackera och att man inte kunde vinna en sån här match om man bara gick in och försvarade. Det skulle bli intressant och se om de verkligen skulle spela offensivt spel eller inte. Nu till matchen!

 

Startelvorna:

Juventus (4-3-3) Buffon; Lichsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie; Marchisio, Pirlo, Giaccherini; Pepe, Quagliarella, Del Piero

Novara (5-3-2) Ujkani; Morganella, Dellafiore, Ludi, Centurioni, Gemiti; Marianini, Radovanovic, Rigoni; Meggiorini, Rubino

Så här startade lagen och lite anmärkningar i Juventus är att Bonucci och Vucinic saknas. Bonucci som är avstängd och Vucinic är fortsatt skadad och väntas göra comeback under 2012.

 

Första Halvlek:

Redan från avsparken märkte man att Juventus var taggade och skapade direkt en chans då Marchisio sköt men Ujkani gjorde en bra räddning. Någon minut senare kommer De Ceglie på vänsterkanten och slår ett fint inlägg, Pepe kommer in bakom backarna och stöter in 1-0 till Juventus. Juve fortsätter att pressa och spela ett mycket lugnt passningsspel, mittfältet för Novara verkar inte ens excistera. Novara lyckas inte behålla bollen utan de ger bort den lika snabbt vilket leder till ett ökande tryck från Juventus. Chanserna för Juventus fortsätter komma och det är så när att De Ceglie kan göra 2-0 på volley men Ujkani gör en bra räddning. Novara fortsätter att vara passiva och kommer inte riktigt upp från försvaret utan fortsätter att vara pressade. Pepe kommer in från högerkanten och passar in bollen till Del Piero som skjuter högt högt utanför. Juventus fortsätter att skapa lägen och Giaccherini gör nästan 2-0 när han kommer fri mot målvakten men Ujkani kommer ut bra och avärjer skottet. Passningspelet börjar bli slarvigt nu från bägge lagen men ändå lyckas Novara skapa ett ypperligt läge i slutskedet av matchen då Rigoni nickar helt omarkerad men Buffon gör en mycket bra räddning.

Första halvleken var en bra halvlek för Juventus där de skapar massor med lägen men sitter inte riktigt chanserna de skapar. Matchen än så länge tycker jag är Pepe, mycket har hänt kring honom trots att han slarvat med några passningar.

 

Andra Halvlek:

Precis när andra halvlek börjar får Pepe bollen till skänks och störtar fram mot Novaras straffområde, istället för att avsluta själv så passar han in till Del Piero. Precis innan Del Piero ska skjuta kommer en Novara back och slår undan bollen. I samma skede skadar Pepe sig och efter lite omplåstring är han tillbaka i matchen igen. Tempot sänks under matchens gång efter mycket gnäll och avblåsningar av domaren. Novara får då en ypperlig chans att kvittera då de kommer 4 mot 2 men lyckas på nåt sätt slarva bort chansen till en hörna istället. Novara börjar nu äta sig in i matchen och Rubino får en mycket bra chans då han nickar hårt men Buffon gör en mycket bra räddning. Matchen böljar fram och tillbaka och jag tycker att Novara sköter defensiven mycket bra. Men då på en hörna av Pirlo hoppar Quagliarella upp och nickar in bollen hårt, otagbart för Ujkani. 2-0. Ridå för Novara. Juventus fortsätter att skapa 4-5 mycket kvalificerade chanser men de sätter inte lägena. Det blir 3 tillägsminuter och matchen spelas bara av.

 

Jag tycker att det var en liten småtrevlig match där Juventus kunde vunnit med 3-4 mål till. Lite besviken är jag trots allt på Novara som hade kunnat utmana mer och kanske gjort mål på en av de få chanser de lyckades skapa. Så det hade blivit någon match. Enligt mig var Simone Pepe matchens lirare då han jobbar mycket bra offensivt som defensivt och skapar mycket lägen. Är lite slarvig emellanåt men det var hela Juventus idag.

 

Slutreslutat Juventus – Novara 2-0

/ Samer Ferhan

 

1 tanke kring ”Juventus – Novara

  1. john

    juevtus va riktigt vassa.!! bra skrivet.. kanske gick lite snabbt på vissa ställebnn ..!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *