Juventus-Roma 4-0 – Utklassning

Tidigare under söndagen hade Milan ”bara” fått ett kryss med sig hemma mot Bologna och gav därför Juventus ett ypperligt läge att dra ifrån lite grand i toppen inför gårdagens kvällsmatch hemma mot ligasexan Roma. Hemmatränaren Antonio Conte ställde upp med en 3-5-2-uppställning där Buffon tog plats mellan stolparna; Barzagli, Bonucci och Chiellini i backlinjen; på mittfältet tog Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio samt De Ceglie plats; och längst fram hittade vi Quagliarella och Roma-föredettingen Vucinic. Romatränaren Luis Enrique chockade nog de flesta romanisti när han ställde upp denna elva från start: Stekelenburg i mål; Rosi, Kjaer, De Rossi och José Angel i backlinjen; Perrotta, Gago och Marquinho på mittfältet; Pjanic som trequartista och slutligen Osvaldo och Borini i anfallet. Summa summarum alltså ingen Totti från start.

Matchen inleddes med en tyst minut för bortgångna Piermario Morosini innan Bergonzi blåste för avspark som Roma tog hand om. Det skulle bara gå några minuter innan Juventus fick hål på Roma. De Ceglie fick bollen ute på vänsterkanten och slog in den mot mål. Bollen såg ut att gå förbi alla men plötsligt dök Vidal upp långt ut till höger och placerade in bollen bakom Stekelenburg. Drömstart för Juve, mardrömsstart för Roma. Det skulle bara ta tre minuter till innan chilenaren slog till igen. Vucinic la ut bollen till Vidal som kom löpandes ute till höger och slog återigen in bollen bakom stackars Stekelenburg.

Just Stekelenburg hade inte en lyckad kväll och bortsett från de två tidiga insläppta målen så skulle han även bli tvingad att lämna planen en timme tidigare än sina klubbkamrater. Efter en halvtimmes spel spelade Vucinic fram Marchisio som passerade den utrusande holländaren. När Marchisio kände Stekelenburg toucha honom så föll han direkt och Bergonzi tvekade inte när han pekade på straffpunkten och halade upp det röda kortet. Ett mycket diskutabelt domslut. Straff? Nja, kanske, okejdå. Utvisning? Nej. Borini var den som fick bytas ut i Romalägret till förmån för andremålvakten Curci som fick komma in. Curci lyckades faktiskt rädda den efterföljande straffen från Pirlo men det blev inte bättre så än att returen gick tillbaka till Pirlo som kunde slå in bollen i mål. 3-0 efter en halvtimmes spel.
Tack o lov för Romas del så drogs tempot ner men det hindrade dock inte Marchisio från att slå in 4-0 i början av den andra halvleken. Resten av matchen var en enda lång transportsträcka och en bedrövad Francesco Totti (som inte fick spela på hela matchen) fick tillsammans med sina lagkamrater åka hem till Rom med svansen mellan benen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *