Juventus – Siena 0-0

Serieledarna Juventus lyckades inte göra mål på Siena även fast de hade ett stort bollinnehav. Siena gick in för att försvara sig och det var det man gjorde, vissa stunder låg man med väldigt många man omkring straffområdet.

Matchen var till en början ganska jämn då serieledarna Juventus inte riktigt fick sitt spel att gå ihop, ingen lagdel fungerade, rena drömmen för ett Siena på bortaplan mot serieledaren. Men desto längre matchen led desto bättre blev Juventus, i alla fall deras försvar och mittfält. Men anfallarna, som bestod utav trion Pepe-Matri-Vucinic hade ingen vidare dag då de var ineffektiva och allmänt iskalla. Juventus hade matchen igenom väldigt svårt att skapa chanser, halvlekens bästa kom efter dryga halvtimmen då Pirlo slår en magnifik boll på djupet där Lichtsteiner som med en direktvolley tvingar Sienas målvakt Pegolo att göra en kvalificerad räddning.

Juventus inleder andra halvlek med ett snabbare tempo, mer beslutsamhet samt en vilja att försöka göra mål. Men vad duger det när Sienas målvakt väljer att totalt spika igen. Den ena fenomenala räddningen efter den andra, han räddade en riktigt snygg frispark från Pirlo som troligtvis hade slutat i nätmaskorna i vanliga fall. Sienas Vergassolas var inblandad i en misstänkt handssituation men domaren friade till Juventus bedrövelse. Siena försvarade vissa stunder med hela laget runt straffområdet, men med bara minuter kvar kontrar Siena och är farligt nära att göra mål. Men det skulle inte bli några mål i denna match, klart bakslag för serieledaren.

// Anton Ericsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *