Juventus vann knappt mot Chievo

Juventus lyckades besegra tolfteplacerade Chievo borta på Marcantonio Bentegodi i den tidiga söndagsmatchen av Serie A. Napoli, som slog  Catania med 2-0 under lördagen, var uppe på samma poäng som Juventus och Contes mannar var därför tvungna att vinna mot Chievo för att skaffa sig lite andrum ner till Napoli. Avståndet är tre poäng med femton matcher kvar att spela. Chievo ligger tolva i Serie A med 28 poäng och är varken nära en Europa-plats eller nedflyttning.

Juventus tog ledningen efter tio minuter när Arturo Vidal lyfte bollen över Marco Andreolli till Alessandro Matri som klippte till direkt på volley. Chievos burväktare Christian Puggioni var helt chanslös och kunde bara se på när bollen passerade honom och in i målet. Tre minuter innan halvtidsvilan slog Sebastian Giovinco en passning till Matri och Giovinco fick sedan tillbaka bollen mitt i straffområdet. Han lurade bort försvaret med en klack och frispelade högerbacken Stephan Lichtsteiner, som enkelt överlistade en chanslös Puggioni.

Francesco Acerbi spelade i Chievo för två säsonger sedan och efter det att Genoa köpt Milans halva av honom och fått fullt ägande valde de att låna ut mittbacken till Chievo i januari. Chievo gick över till 4-4-2 inför den andra halvleken och det gav resultat. Sju minuter in i andra halvlek kom reduceringen när just Acerbi, som hoppade in i halvtid, slog en lång passning till Perparim Hetemaj som bröstade ner bollen till Cyril Thereau. Anfallaren sköt ett skott som styrde på Martin Cacerés och ställde Gianluigi Buffon totalt. Juventus kunde sedan hålla undan och vinna med 2-1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *