Krisen är total i Inter, hejdå Gasperini?

På Stadio Comunale Silvio i Novara fullbordade nykomlingen Novara Inters kris till fullo. Trots att det är stora skillnader mellan lagens ambitioner inför säsongen så kändes det som om Novara var ett lag för övre halvan medan Inter var ett lag för nedre. Med all sannolikhet blev det även klart för Moratti att Gasperini inte är rätt man för Inter.

Gasperini valde att starta med en trebackslinje igen och en av de tre var Christian Chivu som inte gjort någon Inter supporter nöjd de senaste säsongen, plus att han återigen valde att bänka Pazzini.

Matchen inledde med att Chivu redan efter en minut slog kanske den största idiot passningen hittills i Serie A, då han ska spela hem bollen till Ranocchia men han är markerad och bollen går förbi honom och går till en fristående Mazzarani men Julio Cesar kommer ut och räddar med ena handen. Den efterföljande hörnan blir livsfarlig då en Novara spelare nickar mot mål men Chivu räddar den på mållinjen.

I den 38:e minuten kom Novaras ledningsmål. Mazzarani driver bollen på vänsterkanten och spelar in den till Meggiorini som tar med sig bollen in i straffområdet och sätter den helt otagbart för Julio Cesar.
Den första halvleken präglades av att Inter förde spelet men de hade väldigt svårt att skapa någonting. Det var Sneijder och Forlan som försökte skjuta in sig men det gick inte vägen. Novara låg väldigt bra i sina positioner och stack upp på livsfarliga kontringar, de raderade även ut Inters uddlösa anfallsförsök gång på gång. Helt rättvis ledning för Novara.

Den andra halvleken inledde med att Nagatomo kommer in från vänsterkanten och skjuter ett skott strax utanför. Andra halvleken fortsatte som den andra slutade och Inter kändes fortsatt väldigt uddlösa. Novara skapade en livsfarlig chans då Mazzarani kom fri men Julio Cesar räddade. Inter fick två bra chanser att kvittera, första då Pazzini sköt på uppstuds från straffpunkten strax över, den stora chansen kom då Cambiasso slog en underbar passning till en fristående Milito men han sköt strax utanför från ett läge där han borde gjort mål.

I den 86:e minuten kom matchens bästa spelare Morimoto förbi Ranocchia och han blev neddragen i straffområdet vilket ledde till målchans utvisning och straff för Novara. En straff som Rigoni satte säkert. Inter fick hopp då Giorgi rensade bort bollen rakt på Pazzini i den 89:e minuten och bollen studsade sedmera till Cambiasso som satte bollen i krysset från nära håll. Glädjen blev kortvarig då Morimoto i den 91:a minuten lekte med Obi vid hörnflaggan spelade in bollen till Giorgi som sköt, Cesar räddade men lämnade retur och Rigoni petade in sitt andra mål för kvällen.

3-1 till Novara och det var helt rättvist.

För Inter fortsätter krisen och Gasperinis 3-4-3 är galet kritiserad. Moratti gick ut efter matchen och sa så här till Football Italia: ”Gasperini har ingen kontroll på laget, det var tydligt ikväll”. Finns det någonting som bottnar i det uttalet? I alla fall så är Inter i en stor kris, för det är inte bara att de förlorar, det är hur de förlorar. Det finns ingen spelidè och försvaret är bara kaos, Inter ser ut som yra höns som inte vet vad de ska göra på planen. Sedan har vi hur Gasperini väljer att ställa upp sitt lag. Han bänkar Pazzini och Samuel och väljer att starta med Castaignos och Chivu. När Inter ligger under tar han ut spelmotorn Wesley Sneijder och sätter in Zarate. Ett byte som är helt obefogat för mig då Sneijder är den enda kreativa mittfältaren Inter har och man hade möjlighet att ta ut någon annan.

Sedan har jag tre stora requests! Börja starta med Pazzini, ge Forlan det förtroende han förtjänar och SLUTA spela trebackslinje med backar som inte håller för en fyrbackslinje!

Gasperinis öde lär avgöras i veckan, återstår att se hur det blir!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *