Krönika: En tidig julafton väntar

Nu är det inte många timmar kvar till världens bästa liga sätter igång. I skrivande stund är det cirka 56 timmar  kvar. För mig och många andra fotbollsälskare är detta som julafton, om inte bättre. 

Jag vet inte vart jag ska börja. Premier League är nära nu, väldigt nära. Även om silly season är i full gång, en tid som man både älskar att hata, och hatar att älska. Så är det ändå något speciellt när den engelska högstaligan startar.

Inte bara på grund av den faktorn att man minns som liten när man satt fastklistrad vid klassiska tipslördag, utan för att det är i mina och många andras ögon världens bästa liga. En liga som berör alla på något sätt. Det finns nog ingen liga som så många pratar om i omklädningsrum innan en fotbollsträning, på lunchen i skolan eller på jobbet. Ja, överallt.

Att ge sig in på vilket lag som får lyfta pokalen i maj 2013 tänker jag inte tippa. Även om jag tror att pokalen stannar kvar i Manchester. Sen om det blir City eller United som får fira får tiden utvisa. På papper har City kanske det bästa laget, och spelar även en fantastisk fotboll i sina bästa stunder. Men igår kom det en bomb, Robin van Persie lämnar London och Arsenal för att idag genomgå den obligatoriska läkarundersökningen. Så mycket tyder på ytterligare en bra värvning av sir Alex Ferguson denna sommaren. Tidigare har ju Kagawa köpts in. Man Utd:s offensiv med dessa två plus den målfarlige Wayne Rooney kommer göra det surt för många lag i Premier League. Så även om jag sa att jag inte skulle tippa segrare så tror jag att någon av dessa lag kammar hem ligan.

Lag som har en liten bit kvar till dessa lag från Manchester är Chelsea, Arsenal, Newcastle, Liverpool och Tottenham. Det finns potential hos samtliga dessa, men det fattas en del i varje lag, mer hos vissa. Det är även dessa lag som får göra upp om dom två sista platserna till Champions League skulle jag tro.
Chelsea har värvat smart offensivt, men kanske glömt att förstärka defensiven. Arsenal har även dom värvat bra offensiva spelare, frågan är om Wenger tänker använda sig av pengarna efter van Persies övergång. Pardews Newcastle har varit lugna än så länge. Men Pardew är ju känd som en duktig värvningstrateg. Liverpool med nya Brendan Rodgers har tappat trotjänare som Kuyt och Rodriguez och värvat Borini och Allen, även Nuri Sahin (lån) sägs vara mer eller mindre klar. Sist men inte minst hittar vi Tottenham och Andre Villas-Boas. Spurs ser ut att tappa Modric till Real Madrid, men har köpt Vertonghen och Sigurdsson. Men behöver troligtvis värva mer vid tapp av kroaten. Vidare är frågan om AVB är rätt man att leda Tottenham till nästa steg.

Oavsett alla dess plus och minus jag nämnt ovan så ska det bli oerhört spännande att dels följa kampen om segern och sedan kampen om plats tre och fyra. Inför förra säsongen sa jag att den upplagan av Premier League skulle bli den jämnaste på många år. Jag upprepar detta i år igen.
Årets upplaga av Premier League kommer bli den jämnaste på många, många år.

Tänker inte bli så långrandig. Räkna ner timmarna till 18 augusti 2013 och ställ klockan på 16.00.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *