Krönika: Fönstret är öppet

Som alla redan vet så har transferfönstret öppnat i England. En del har hänt-kommer det hända mer. Givetvis. Vem hittar fynder? Vem kastar pengarna i sjön? 

Ja, transferfönstret har varit öppet ett par dagar nu. Vissa övergångar har redan skett, som till exempel Daniel Sturridge till Liverpool och Demba Ba till Chelsea. Och tilläggas kan göras att Tottenham har säkrat till sig Lewis Holtby som kommer ansluta i sommar till London-klubben.

Givetvis kommer mer hända. Två lag det ryktas om hela tiden i media är Arsenal och Liverpool. Där även en spelare med en gemensam nämnare finns med, Theo Walcott. Arsenals skyttekung har öst in mål sedan Arsene Wenger gav honom positionen som striker, och det var ett genidrag av fransmannen. Men frågan kvarstår om Theo bär en Arsenal-tröja från och med 1 februari eller ej. Spelaren ifråga är som de flesta vet ett fan av Liverpool, och har ett utgående kontrakt-går ut till sommaren. Båda lagen från Manchester finns även med i bilden som intressenter av engelsmannen. Så vart spelar Walcott 1/2 2013? Jag tror han kommer stanna kvar i Arsenal säsongen ut, vad som sedan sker efter det är svårt att säga. Jag har svårt att se honom lämna Arsenal. Även om Liverpool skulle tjäna väldigt mycket på att få in en spelare av Walcotts kaliber.

Walcott har ju trots allt en del forna lagkamrater i den blå delen av Manchester, så det är en möjlig klubbadress från anfallaren.
Han skulle även passa bra ihop med Robin van Persie i Manchester United, då främst på en kant-yttermittfältare.
Det har förekommit samtal i veckan om ett nytt kontrakt, men det verkar inte ha gett det resultat som spelare och klubb var ute efter. Men jag tror trots allt att Walcott kommer förlänga sitt kontrakt med Arsenal. Det är även en spelare som Wenger och klubben behöver.

Det har även varit en hel del rykten om att just Arsenal vill förstärka på just striker-positionen, där bland annat David Villa (Barcelona) är ett alternativ. Rykten säger att Villa vill lämna för att få speltid. Hur starka eller trovärdiga dessa rykten är svårt att spekulera i. Det är och heter ju Silly Season. Då får man leva med rykten som dessa.

Balotelli då? Stannar han kvar i Manchester City efter den incident som skedde med tränaren Mancini? Är han nöjd med den lilla speltid han fått denna säsongen? Tvivlar på det. Samtidigt har han Aguero, Tevez och Dzeko före sig i kön. Denna trio är ett tufft motstånd att spela sig förbi och en plats i startelvan. Saken är ju inte bättre heller att laget misslyckades i Champions League, och ska inte heller spela i Europa League. Mindre matcher genererar mindre chans till speltid. Jag blir inte förvånad om Balotelli har hittat en ny klubbadress före 31:e januari.

Sir Alex Ferguson har sagt att man inte kommer värva något i januari. Så där är det tyst om rykten. De lag som jag tror kommer vara mest aktiva, som jagar fjärdeplatsen, är Tottenham, Arsenal, Chelsea, Liverpool, och även Newcastle nu när man sålt Demba Ba. Pardews manskap har gjort en usel höstsäsong, och minst en anfallare tror jag att man försöker få in.
Everton har gjort det bra och kämpar på i kampen om platserna till Champions League, och Fellaini är en av spelarna som är viktiga, men Moyes vägrar sälja belgaren. Dock tror jag att David Moyes är ute efter att förstärka laget så att man på allvar kan utmana främst London-lagen Arsenal och Tottenham om fjärdeplatsen.

En sak att ta hänsyn till är FFP-regeln (FIFA Financial Play), och därav kan det bli ett relativt lugnt fönster. Det brukar inte vara så mycket som händer i England under denna period. Liverpool och Brendan Rodgers har sagt att man vill göra klart med övergångarna tidigt, och man fick som ovan nämnt in Daniel Sturridge från Chelsea.
Men den dagen där det alltid händer mest är sista dagen. Då är det oftast full aktivitet bland ägarna och tränare att se över sina trupper. En klubb och tränare värt att nämna är QPR med Harry Redknapp på tränarposten. Jag tror att Redknapp vill städa ordentligt i denna trupp. Bland annat vill han bli av med Djibril Cisse, 31-åringen som sitter på en hög lön. Men han är nog inte den enda som den förre detta Spurstränaren vill få bort från Loftus Road. QPR värvade hela 12 spelare i somras. Hur många blir det nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *