Krönika: Inte mycket drag i detta öppna fönster

Hittills har det varit relativt lugnt på värningsfronten i England och Premier League. Visst, Arsenal har värvat Podolski och Giroud, Manchester United har plockat Kagawa, Tottenham har hämtat Vertonghen och Sigurdsson, Chelsea har köpt Marin och Hazard och Liverpool har köpt Borini.

Av dessa köp så får man på förhand utse köpet av Eden Hazard som sommarens hittills mest spännande värvning.

Men normalt sett brukar det vara mer drag efter ett VM- eller EM-slutspel. Håller klubbarna hårt i sina plånböcker eller begär den säljande klubben för mycket betalt.

Jag sitter fortfarande och väntar på en riktigt stor värvning i detta transferfönster. Ett stort namn som får mig att tappa hakan. Ett sådant namn vore till exempel, sorry alla fans till Arsenal, Robin van Persie till Manchester City eller likvärdigt. När ska just nämnda City öppna sin feta plånbok.

Det är inte så att jag sitter och väntar på att just holländaren ska lämna Arsenal, vilket i och för sig inte är är helt omöjligt, men det är denna typen av värvningar/köp jag väntar på.

Kommer detta att ske? Eller är det så att spänningen håller i sig till sista dagen. Dagen då detta fönster stängs. Jag kommer, liksom många andra ”fotbollsidioter” sitta fastklistrad vid datorn och följa sista dygnet, sista timmarna, sista minuterna och följa allt som händer i Premier League. Det är ganska vanligt att det händer mycket just denna dagen.

Magkänslan säger i alla fall att minst ett, eller flera, stora namn byter klubbar och tröjfärger innan antingen säsongen drar igång eller under sista dagen. Vem eller vilka detta blir vill inte magkänslan avslöja. Just nu känns det som lugnet före stormen.
Det är mycket rykten, men det händer inget konkret.

Det är ganska vindstilla hittills. När tilltar vinden och blåser till storm! Blir det en storm som kommer. Eller kommer det fortsätta att vara snålt med blåsten. Lite vind vill man allt ha under sommaren.

Tålamod är nyckeln sägs det… Den som väntar på något gott..

van Persie till mästarna Juventus? Foto: Okänd

Stannar han kvar i Arsenal eller lämnar han? Foto: Okänd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *