Krönika: Konsten att sjunga en annan managers namn

Inter och Chelsea: två klubbar i kris gjorde bottenapp ännu en helg. inter låg under med 0-3 i den åttiosjunde minuten, och Curva Nord tog stämman och hela Guiseppe Meazza hängde på ”José Mourinho Lalala lala la” ekade över den klassiska arenan. Chelsea ville inte vara sämre själva, 0-1-underläge mot Birmingham på Stamford Bridge då drog supportrarna igång skanderandet ”José Mourinho, José Mourinho, José Mourinho”.

Båda klubbarnas supportrar verkar vara indelade i två läger, de ena lägret möjligen större än det andra. Interfansen ena läger är de som stöttar Ranieri trots den senaste tidens dåliga resultat, det är ju inte Ranieris fel tycker man. Det andra lägret är de som vill ha bort Ranieri som fort som möjligt. Kan möjligen finnas ett tredje läger, en väldigt liten grupp som är nöjd bara Capello inte blir coach.

Chelseas fans är också indelade i två läger. Dock har många gått över till andra sidan. Ena lägret är fansen som beskyller truppen, de som tycker att AVB verkligen gör allt, men truppen är för gammal. Det andra lägret är fansen som vill ha bort AVB så fort som möjligt. Klar majoritet för läger två.

Jag står på läger etts sida bland Interfansen – tvärtom bland Chelseafansen. Det är stora skillnader. Inter har en trupp som är slut. Spelarna är inte bra längre, ingen manager hade fixat den krisen utan nyförvärv. Chelseas trupp är gammal, och till viss del slut men, truppen har en del att hämta ändå. Unga spelare som Mata, Sturridge, Luiz, Ramires och Romeu skall kunna prestera i alla lägen.
Båda fallen är annars läskigt lika. Moratti lämnade arenan igår innan matchen spelats färdig. På Inters officiella svenska supporterklubb skrevs det så här ”Moratti lämnade arenan innan matchen var slut som sagt, det gjorde han inte den 5 maj 2002, det gjorde han inte mot Schalke, det gjorde han inte 98 med Ronaldo mot Juve. Det här är en extremt, extremt tydlig signal på att något kommer att hända ikväll.”.

Vid sjuttionde minuten i lördagens match mellan Chelsea – Birmingham lämnade Abramovich arenan 25-30 minuter innan matcher var slut, samtidigt som Chelsea desperat jagade ett ledningsmål. Det var en signal, ett tecken – Abramovich är inte nöjd. Abramovich är nog den enda ägaren av ett lag som åker över land och rike (and Leicester) för att följa sitt lag. Han är alltid på plats, oavsett om det är träningsmatch mellan Chelsea och Guangzhu eller CL-final mellan Chelsea och United.

Dock kan man aldrig vara säker. Kanske bara var något riktigt viktigt som prioriterades högre än Chelseas match just då. Abramovich såg i vilket fall som helst inte nöjd ut.

På hedersläktaren satt Bruce Buck och suckade. Han såg allmänt missnöjd ut, det är bara att stämma in. Når inte Chelsea CL nästa säsong har man ett riktigt stort problem.

Till saken hör att Inter åker till Frankrike och Marseille för att möta Marseille på en av Europas svåraste arenor att komma till som bortalag (fråga bara Chelsea och United). Chelsea gör densamma då man åker till Neapel och spelar mot ett ungt, hungrigt och taggat Napoli med en vass ökänd trio där framme. Vi lär få se ändringar på managerposten vid eventuella förluster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *