Krönika: Milans kalla nedgång och solljuset för Inter

Under hela dagen hade fans från hela Milano knutit händerna och bett om en rättvisa från Gud. Det kändes som facklor var tända i hela San Siro och atmosfären var lika magisk som nätterna i himmelriket. Flaggorna i arenan viftades av trogna soldater och den känslan en åskådare får av ett fullsatt derby i en kall januarinatt, är som att bli frälst på nytt.

Innan derbyt var det ett Milan som redan känt sig trygga i sin kommande framtid och pressen hos spelarna var något som inte präglade deras mentalitet. Gentemot Inter som bitit på naglarna och fruktat sina rivaler, men på något sätt ändå blivit motiverade på ett sådant sätt man bara hör eller ser på film.

Minut efter minut följdes av hjärtklapp och nervositet. Händerna mot vardera sida av huvudet och gester mot spelarna där nere på plan eller mot TV:n.  Jag själv fick se mig framför en italiensk stream på min laptop och peka lång fingret mot min ängsliga plats. Men jag var fortfarande berörd av alla scener. Jag kände mig som ett barn som fått efterlängtat mycket med godis av min moder och berörts av att detta var nu ett Derby Della Madonnina som startat igång.

Inter med en defensivt tänkande och kontringar. Milan med ett bollinnehav som skulle resultera i att hitta den luckan att sätta den sista passen i. Sedan var Milans dröm om ett ledningsmål förbi när Zanetti den evige fotbollsspelaren vid åldern av 38 tar ansvar. En liten yngre pojke vid namn Abate missar bollen och en målkung Diego Milito placerar bollen i mål.

Milans fans kunde inte tro sina ögon. Ett suck och en blick av besvikelse tystade många delar av San Siro och en kall vind strök över Milanspelarna på plan. Samtidigt i allt detta skrek Interfansen i glädje och tröskeln in till en magisk möjlighet hade blivit bekräftad. Under matchen hade Ibrahimovic tappat sina ”Eyes of the tiger” och Boateng var lika ilsken som en tjur till ingen nytta. Inter hade nu tjuvat segern från Milan med sitt kompakta försvar. Som för första gången i säsongen, är en scudettokandidat. Och allt är tack vare Ranieri, mannen som räddar lag från mardrömmar.

Inter med sin goda form kommer med sin nya vilja och mentalitet efter denna matchen fortsätta att forcera fram i tabellen med poäng och målrika matcher. Ranieri har sanna mina ord skrivit ner rätt taktik i anteckningsblocket och en klar väg är nu kommen att gå.

Men när lampan släcks, tänds en annan. Milans hårda förlust kommer bli ett stort frågetecken inför dem kommande veckorna. Vad? Hur? När? Vem? Samtidigt lever fortfarande januari fönstret i sin öppna stund och Milan måste agera snabbare än vinden för att rädda sig själva. Tevez? Montolivo? Mesbah? Vem är den utsända gudagåvan som skall förenas med Milan och skapa ett scudettolag igen?

Så många frågor men inga svar. Halva säsongen återstår och framtiden väntar. Orättvisan och rättvisan är här.

Jag avslutar denna krönika och väntar på det som komma skall. Gratulerar sedan Inter för deras vinst och hoppas på en förvandling för Milan som sett sig själva som nedslagna denna gången.

 

FORZA CALCIO!

// Abraham Eriksson

1 tanke kring ”Krönika: Milans kalla nedgång och solljuset för Inter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *