Krönika: Pinsamt, Frankrike

Pinsamt är väl det enda ord som beskriver det franska landslaget just nu. Pinsamt uddlöst och oinspirerat anfallsspel, pinsamt virrigt i försvarsspelet och pinsamt beteende utanför planen. Ingen lär väl ha missat att Nicolas Anelka skickades hem från Sydafrika efter att ha kallat Raymond Domenech för ”en smutsig horunge”.
Och hans lagkamrater ställde sig på hans sida och vägrade träna och ville ha tillbaka honom. Lagkapten Patrice Evra (är inte det lite konstigt val av kapten?) Konfronterade deras fystränare eftersom att han ska ha varit den förrädare som avslöjade vad Anelka sa till pressen.

Domenech är ju bevisligen en mycket korkad man som alltid stått för tveksamma metoder runt laguttagningar, för tveksamma taktiker och mediokra prestationer (det hade fan gått åt helvete 2006 också om det inte vore för att en viss Zinedine Zidane ville ha en sista show, som han tyvärr förstörde). Men det är ju sjukt jävla oprofessionellt av Nicolas Anelka, som inte är en oslipad junior, utan en 31-åring som under en femton år lång proffskarriär nog har stött på en hel rad med inkompetenta tränare, kunna behärska sig. Och om han kallar förbundskapten, hur stor idiot han än är, för smutsig hora, är det självklart att de skickar hem honom, det hade jag också gjort, även om hade spelat bra, som han ändå inte gjort.

Även Evras beteende är tveksamt. Om det nu var fystränaren som tjallade för pressen, spelar det någon roll? Evra måste väl inse att det tillslut kommer komma ut ändå varför Anelka skickades hem. Han var ju sur över att han berättat nåt som ”bara berörde gruppen”, men han konfronterar sen fystränaren framför pressen, om nu det han gjorde bara berörde gruppen, borde inte konfrontationen med han tas inom gruppen, inte framför hela världen?

Att de sen håller på och bojkottar träningar och lämnar över meddelanden till förbundskapten som får läsa upp dem för pressen är löjligt. Ni är professionella fotbollsspelare, som just nu spelar i det största mästerskapet i världens största sport. Det är en fuckin’ ära att vara där ni är nu, så sluta lipa över att en av er skickades hem och spela, och framförallt, spela mycket bättre än vad ni gjort hittills.

Franck Ribery har helt rätt, hela världen skrattar åt er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *