Krönika: Serie A och dess innebörd för oss fotbollsälskare

 

Att beskriva denna liga så måste vi gå längre än så. Bort från fotbollsspelare och arenorna som får oss att spendera flera timmar av nervositet och kärlek för vårt respektive lag. Jag vill ut längre än så, jag vill hylla detta land som i grunden beskriver vår vackra passion för denna fotboll. Kyssa min mor på kinden och berätta om Italien som vi alla inte kan få nog av.

När ett litet land med flera hundra år av gammal historia fortsätter få världens ögon på sig och när vingårdar samt brödraskap som finns i detta passionerade land. Gör invånare som Sveriges, mer förbluffade för scenarion som uppkommit och historier som berättas. Då skulle jag ljuga för er om jag inte skulle vilja besöka en stad som Venedig i Italien och gå vilse med mening, bara för att komma bort ifrån verkligheten en stund. Hitta mig själv bland småpojkar som sparkar boll med varandra i en gammal gränd med kritade målstolpar på en vägg.

Här växer alltså framtidens italienska fotbollsspelare. Med drömmar så stora och förberedelser för att växa ihop med den där bollen under armen. Och bli den nye Del Piero, Totti, Buffon eller Maldini.

Serie A är en nyförälskelse som jag fått. Jag var vilse bland ligor som speglade inget mer än motbjudande satsningar mot spelare och tråkiga spelfilosofier. Men när jag i en mogen ålder tog del av en match kallad ”Derby della Madonnina”. Förstod jag vad som hade missats. Det var som att sitta på en teaterpjäs och ser hur aktörerna stred mot varandra med sköld och svärd. Känslor som hat, kärlek & glädje blev till verklighet. Jag blev kär i Italien, jag blev kär i Serie A.

Och nu när jag sitter här, nyförälskad och full av passion. Som det store Lega Calcio bevisat samt lärt mig. Fotbollen i Italien är mer än bara mål och resultat. Den speglar en enad liga som får vuxna män att gråta av sorg eller glädjen att vilja födda barn till matchens slutsignal. Så förstå innebörden i denna text som jag vill förklara för er.

Serie A behöver inte bevisas på papper eller på något annat sätt att detta är ligan som är den finaste. Utan vi vet, med kärlek och respekt till varandra. Att Lega Calcio är och förblir den mest passionerade och ljuvligaste ligan som finns.

Njut av era lags framgångar och stötta era lag i motgångar. Så älska mer och hata mindre,  vi är enade fans.

(Detta var min debut som krönikör på Fotbollsoraklet. Forza Calcio!)

Ciao.

// Abraham Eriksson

1 tanke kring ”Krönika: Serie A och dess innebörd för oss fotbollsälskare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *