Krönika:Mycket står på spel i sista omgången av Premier League

Mycket står på spel när sista omgången av Premier League spelas i eftermiddag. Vilket av lagen från Manchester vinner ligan. Vilket lag tar tredjeplatsen och säkrar därmed en Champions League plats. Och vilket lag följer med Blackburn och Wolverhampton ner till The Championship.

Det är med blandade känslor som man skriver följande mening:Sista omgången i Premier League spelas idag.
För oavsett vilket lag man följer, eller hejjar på om man hellre väljer det ordet, så har säsongen gett oss både positiva och negativa svar. Vissa lag har överpresterat medan vissa har underpresterat. Spelare har uppnått sin fulla potential och andra har spelat nästintill över sin egen förmåga.

Hur som helst så är det klockan 16.00 som domarna blåser igång matcherna för sista gången denna säsongen. Det finns en del lag som har något att spela för. Lagen från Manchester spelar om ligatiteln, där City har avgörandet i egna händer. Man möter QPR på hemmaplan. På förhand ser det ut som en relativt klar seger på City, men då ska man tänka på att QPR spelar för sin överlevnad i Premier League. Laget ligger just nu två poäng över på rätt sida om strecket. En poäng kan räcka för att säkra sin plats i den högstaligan. Jag tror dock att City vinner, att vinna hemma i sista omgången och därmed säkrar ligatiteln inför fansen.

Man United åker till Stadium of Light ska försöka ta tre poäng. Sunderland har inget att spela för, man har säkrat en plats i mitten av tabellen. Men jag tror ändå att Martin O´Neill och hans mannar vill avsluta säsongen på bästa sätt och vinna den mot Man United är säkerligen något man vill göra.

Det var lagen som gör upp om titeln, men den mest intressanta kampen är den om garanterat spel i Champions League. I mitt tycke är den väldigt intressant, där det står mellan Arsenal, Tottenham och Newcastle. Dessa tre lag vill åt tredjeplatsen, för det är just nu den plats som ger en plats i Europas finaste turnering för klubblag. Det kan räcka med en fjärdeplats, men det beror på hur det går för Chelsea i finalen nästa helg. Vinner Chelsea den så är dom det fjärde lag från England som får spela i turneringen, förlorar dom så tar det lag som slutar på en fjärdeplats den sista platsen.

Arsenal avslutar säsongen med att möta WBA på bortaplan, en vinst där är nästan ett måste om man ska stanna kvar på den tredjeplats man nu har. WBA har inget att spela för då man parkerar mitt i tabellen, där återigen Roy Hodgson gjort det bra i en klubb med små medel. Men jag tror att Gunners kan vinna denna matchen, motivationen att nå spel i Champions League bör ta ut sin rätt i eftermiddag.

Tottenham avslutar sin säsong hemma på White Hart Lane där Fulham står för motståndet. Här tror jag på hemmalaget, Spurs vilja att nå Champions League är hög och Fulham tycker jag att man ska klara av på hemmaplan. Men man ska däremot inte underskatta Fulham, dom har gjort en bra säsong och ligger för närvarande på en niondeplats i tabellen. Skulle jag sätta en slant på dagens match så är mitt tips en etta, jag tror att Spurs tar fjärdeplatsen och får hoppas att stadsrivalen Chelsea inte vinner Champions League.

Lite överraskande, för det måste man ändå erkänna, är att Newcastle har chans att nå Champions League. Pardew har verkligen fått igång ett bra lagbygge med små medel, och gjort det riktigt bra. För mig är detta säsongens lag i Premier League, utan tvekan.
Idag besöker man Liverpool för att möta Everton på Goodison Park. Detta är en svårtippad match. För Evertons del kan man vid vinst hamna före storebror Liverpool i tabellen och det är sällsynt att det inträffar. Och vid vinst för Newcastle kan det ge spel i Champions League. Två lag som verkligen vill vinna, och mitt tips är att dom tar ut varandra och det slutar oavgjort. Men här kan det däremot bli en hel del mål tror jag.

Sen har vi bottenstriden, där Blackburn och Wolverhampton redan är klara lag att åka ned en division. Sen står det mellan Aston Villa, QPR och Bolton om vilket som blir tredje och sista laget att följa med ned till The Championship.
Aston Villa möter Norwich borta, QPR möter som ovan nämnt Man City borta dom också och Bolton avslutar med att möta Stoke borta. Alla tre lagen har tuffa bortamatcher. Just nu är det Bolton som ligger på fel sida om strecket, och tyvärr för deras del tror jag att dom även ligger kvar där efter dagens match. Bolton måste vinna mot Stoke för att ha en chans, men den chansen ser jag som ytterst liten. Så mitt tips är att Bolton får spela fotboll i The Championship till hösten.

Men nu är det så här att matcherna börjar klockan 16.00, och jag ser att solen nu lyser och det gör att man lockas av att vara ute. Så till er alla som älskar att följa Premier League, gå ut och njut av solen nu och bänka er sedan vid en teve eller en dator för att följa den spännande avslutningen i Premier League.

Vilka tror du/ni vinner ligan? Vilket eller vilka lag lag tar platsen/platserna till Champions League? Vilket blir det tredje laget att åka ur? Kommentera gärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *