Kryss för U21-landslaget

Samma dag som landslaget möter England i en träningsmatch, så var det även match för U21-landslaget. Deras motstånd var Tjeckien i Prag. Tyvärr var förutsättningarna inte optimala då underlaget lämnade en hel del att önska.

 

Under den första halvleken så visade Sverige upp ett stabilt spel även om tjeckerna inte på något sätt var ofarliga. Som väntat var det svårt för båda lagen att få igång ett fungerande passningsspel då planens skick ställde till det. Istället blev det de fasta situationerna som svenskarna försökte utnyttja, men det resulterade inte i några mål. I slutminuterna får Sverige även en straff efter att Mathias Andersson fällts. Lagkaptenen Oscar Hiljemark tar han om straffsparken som Tjeckiens målvakt räddar, vilket innebär att det står 0-0 i halvtid.

 

I halvtid byts Nicklas Bärkroth in och det blir en injektion för laget då han redan i de inledande minuterna lyckas skapa en hyfsad målchans. Dock var det Tjeckien som gjorde första målet. I den 54:e matchminuten så passar Filip Helander bollen tillbaka till målvakten Jacob Rinne och när han sedan ska sparka ut bollen så tar den istället på en tjeckisk spelare och går sedan in i mål. Sverige försöker sedan få till en kvittering, men det vill sig inte riktigt för dem. Dock skulle den komma i slutet av matchen. Efter en fin djupledslöpning av Nicklas Bärkroth så slår han ett inlägg i straffområdet mot Branimir Hrgota som kan skicka in bollen i mål. Några fler mål blir det inte i den här matchen, som slutar 1-1.

 

 

Tjeckien U21 – Sverige U21 1-1 (0-0)

1-0 Jiri Mares (54’)
1-1 Branimir Hrgota (82)

 

Sveriges startelva

1. Davor Blazevic (46’)

2. Mattias Johansson

3. Alexander Milosevic (46’)

14. Filip Helander (61’)

5. Ludwig Augustinsson

6. Oscar Hiljemark (K) (71’)

7. Oscar Lewicki (46’)

8. Branimir Hrgota

9. Robin Quaison (61’)

10. Mathias Andersson

11. Karl Holmberg (46’)

 

Avbytare

12. Jacob Rinne (46’)

4. Philip Andersson (61’)

13. Emil Bergström (46’)

15. Andreas Blomqvist  (71’)

16. Simon Tibbling (46’)

17. Nicklas Bärkroth (46’)

18. Måns Söderqvist (61’)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *