Kvartsfinalerna lottade i Champions League

Säsongens Champions League kan ses som en liten skrällturnering. Jättar som Manchester United och Manchester City åkte ut redan i gruppspelet och i åttondelsfinalen tog det slut för bland annat Arsenal. Vi är nu nere på åtta lag som ska slåss om den mest åtråvärda titeln för ett klubblag.

Idag klockan 12.00 lottades kvartsfinalerna och återigen var det Paul Breitner som drog lotterna. Senast anklagades han för fusk när han drog Basel åt sitt Bayern München men han fick chansen igen och även nu kan man ju säga att det var lite av en drömlottning för Bayern.

Bayern München – Marseille
Ett möte som på förhand bara kan sluta på ett sätt. Bayern München är storfavorit men storlaget har sviktat på senare tid. Ganska dåliga resultat i ligan har följts upp av 0-1 mot Basel. Men i tisdags var man tillbaka i storform när man fullständigt körde över Basel i returen. Det blev hela 7-0 och det kan bli en viktig boost för tyskarna som jagar titeln i Bundesliga med. Marseille tog sig vidare efter att ha besegrat Inter på bortamål. Första matchen i Frankrike vann man med 1-0 efter ett sent mål. I Milano blev det visserligen förlust med 3-2 men bortamål väger som vanligt tungt i dessa sammanhang.
Mitt tips är att Bayern Munchen tar sig vidare med sammanlagt 4-1.

Apoel – Real Madrid
Årets överraskningslag fick en oturlig lottning när man ställs mot favoriterna (?). Ett Apoel som lekte i gruppen fick Lyon i åttondel och kunde med lite svårighet ta sig vidare. Lyon som inte riktigt varit sig likt de senaste säsongerna fick tacka för sig detta året och det cypriotiska laget får en chans till. Real Madrid står för motståndet och det är självklart fantastiskt för ett så litet lag att möta ett av europas största lag. Real Madrid är självklart storfavorit och jag kan inte se hur Apoel ska hota.
Mitt tips är att Real Madrid går vidare med sammanlagt 5-0.

Benfica – Chelsea
Det enda kvarvarande engelska laget ställs mot Benfica från Portugal som imponerat under årets Champions League. Chelsea som slog ut Napoli efter stor dramatik är favorit att vinna det här dubbelmötet men man ska inte underskatta Benfica. Med spelare som Witsel, Cardozo och Gaitan är de inte ofarliga och Chelsea får se upp. Efter att Di Matteo tagit över som huvudtränare har formen pekat spikrakt uppåt och Chelsea har fått tillbaka glädjen i spelet som inte fanns där under Villas Boas. Det här blir väldigt jämt men Chelsea väger nog tyngre i dessa sammanhang.
Mitt tips är att Chelsea går vidare med sammanlagt 3-1.

Milan – Barcelona
Den på förhand största matchen i årets kvartsfinaler. Förra årets vinnare möter en stark utmanare i Milan. Dessa två mötte varandra redan i gruppspelet och det är inte förvånande att de möts nu igen. I gruppen vann Barcelona med 3-2 borta mot Milan och hemma på Camp Nou slutade det lika, 2-2. Barcelona bör vara favoriter i ett dubbelmöte men Milan är en tuff uppgift för Pep & co. Milan börjar hemma vilket är en fördel för Barcelona som i princip är oslagbara hemma på Nou Camp.
Det är på förhand svårt att sia om hur detta ska sluta men..
Mitt tips är att Barcelona går vidare med sammanlagt 4-3.

Hur tror ni läsare att matcherna slutar? Går Real Madrid vidare enkelt eller kommer lilla Apoel hota?

1 tanke kring ”Kvartsfinalerna lottade i Champions League

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *